logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR Samsung VK350 zatrzymuje się przy odtwarzaniu po naprawie zasilacza

awkp 04 Kwi 2003 09:44 1618 4
REKLAMA
  • #1 168026
    awkp
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Magnetowid miał naprawiony zasilacz. I wszystko jest prawie OK. Czasami zatrzymuje się przy odtwarzaniu - tak jaby został naciśnięty stop. Raz zdarzyło się, że zatrzymywał się po ok. 3-4 sekundach przy odtwarzaniu i przewijaniu, ale mu przeszło. Może ktoś ma jakiś pomysł co mu może dolegać?

z góry dziękuję

Andrzej
  • REKLAMA
  • #2 168130
    Romulus
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Sprawdz przełącznik funkcji, ewentualnie przeczyść go i przesmaruj, powinno pomóc.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 168260
    stimoroll
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    Można sprawdzić w nim wszystkie elementy które psują się w następstwie usterki zasilacza. Bo wiem że siadają durmy , capstany i układy sterujące nimi w wyniku awarii zasilacza. Nie twierdze że to jest zepsute - być może któryś z elementów pośrednich - ale po awarii zasilacza warto wszystko sprawdzić w tym modelu zanim się odda. Temat był poruszany na forum - więc poprzez Szuakj znajdziesz napewno.
  • REKLAMA
  • #4 181865
    studzinek
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    na początek radziłbym zbadać z jakiego powodu się zatrzymuje, czy taśma jest nawijana do kasety czy nie, bo jeżeli nie to usterka mechaniczna np sprzęgło a jeżeli się nawija to tak jak koledzy wcześniej napisali
  • #5 370905
    Autorol
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    Ja mam to samo po naprawie przetwornicy, uchwyciłem moment wyłanczaniapo czasie 40-60nin i u mnie pada na chwileczkę całe napięcie z zasilacza, ciekawe czemu, wygląda mi to na STR-a, jest nowy ale czy działa jak nalezy??? moze ktoś coś doda
REKLAMA