logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z telefonu Siemens A35? Kabel z Allegro wystarczy?

gregory41 16 Wrz 2005 22:34 1625 12
  • #1 1824505
    gregory41
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    witam wszystkich serdecznie mam pytanko odnośnie w/w telefonu a mianowicie czy aby w nim zciągnąć simlocka wystarczy taki kabelek z allegro , czy ma być jakiś specjalny?? oraz czy jest gdzieś opis w necie jak tę czynność wykonać ?? dzięki z góry i nie bijcie ( w tym temacie raczkuje)
  • #3 1829992
    gregory41
    Poziom 15  
    Mam jeszcze pytanie odnośnie złacza , czy w a35 i np me 45 jest to samo złącze ? ( wizualnie się nie różni) ale czy kabel np. od me 45 podejdzie do a35 ?? czy już musi być tylko do a35 ?? dzięki z góry i pozdrawiam
    Ps tu jest taki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63092042 ??
  • Pomocny post
    #4 1830319
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Tak wszystkie siemensy z tym złączem zrobisz tylko kup kabelek na com-a RS232 bo do tych telefonów są programy dosowe i nie działają na USB,chyba że używasz Frei najbardziej popularny program darmowy do robienia sim-locków w telefonach.A stronkę o temetyce napraw podam ci to poczytasz www.zakopiec.net

Pozdrawiam mariogsm
    P.S. uważaj żeby nie zepsuć telefonu.A poza tym czy opłaca ci się kupować kabel do tych telefonów jak sim-lock kosztuje 10zł w komisie??No chyba że masz ich więcej.Zwracaj dużą uwagę jak robisz locka żeby siemens był bez karty i miał naładowaną baterie do fulla bo jak się wyłączy podczas robienia to będziesz miał trochę roboty z tym.
  • Pomocny post
    #5 1830565
    bisiu
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    mariogsm kabelek kosztuje mniej niz 10 zł, a mysle ze ko,ledze oplaci sie kupic go , przy okazji sie cos nauczy. a tak na marginesie w siemensie 1 35 nie jest az tak wazne naladowanie bateri. wystarczy zeby tel sie wlaczyl i nie wyskakiwal napis pusta bat.

Dodano po 46 [sekundy]:

mariogsm kabelek kosztuje mniej niz 10 zł, a mysle ze ko,ledze oplaci sie kupic go , przy okazji sie cos nauczy. a tak na marginesie w siemensie 1 35 nie jest az tak wazne naladowanie bateri. wystarczy zeby tel sie wlaczyl i nie wyskakiwal napis pusta bat.

Dodano po 0 [sekundy]:

• #6 1830895
    gregory41
    Poziom 15  
    Tak właśnie podszedłem do sprawy , zawsze można się coś nauczyć a i cena aparatu niewysoka , gdyby coś nie wyszło ,dzięki i pozdrawiam
  • #7 1852901
    gregory41
    Poziom 15  
    Witam ponownie , mam pytanko bo coś poszło nie tak i telefon się nie włącza , czytałem że można go uratować test pointem , ale gdzie to zrobić w a35? nie znalazłem może ktoś ma??
  • #8 1892366
    gregory41
    Poziom 15  
    witam , poszedłem z nim do fachowców i tak stwierdził że uszkodzona płyta bo flesh się wgrywa ,ale pózniej nie można go włączyć , czy możliwe jest że podczas fleshowania uszkodziła mi się płyta ??
  • Pomocny post
    #9 1892958
    *HaKeR*
    Poziom 26  
    Ocena: 76
    Mało prawdopodobne, a w c35 nie robi się testpointa. Wgraj inną wersję full flesha do fona i musi wstać.
  • #10 1893433
    gregory41
    Poziom 15  
    Próbowałem różne i nic , u fachowców też nic , na pewno działał przed zabawą , chyba musiałem zepsuć na amen , dziwnie tylko że wgrywa flesza , czewona słuchawka działa , a nie chce się włączyć??
  • #11 1921450
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    Poszukaj na forum flasha naprawczego - powinien wstać.
  • #12 1976748
    gregory41
    Poziom 15  
    Witam ponownie , prośba od elektody aby zakończyć temat . Niestety simens zasila półkę zabawek dla dzieci nie udało mi się go naprawić.
  • #13 1976915
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    Być może załatwiłeś go na amen. Trochę szkoda, ale przynajmniej dzieci się pocieszą.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Do zdjęcia simlocka z telefonu Siemens A35 wystarcza standardowy kabel RS232 dostępny na Allegro, kompatybilny również z innymi modelami Siemens z tym samym złączem, np. ME45. Do odblokowania używa się programów działających w środowisku DOS, takich jak Frei. Ważne jest, aby telefon był włączony i nie wyświetlał komunikatu o rozładowanej baterii, choć w A35 nie jest konieczne pełne naładowanie. Koszt kabla jest niski, co czyni go opłacalnym zakupem dla osób chcących samodzielnie zdjąć simlocka i nauczyć się procesu. W przypadku problemów z telefonem po próbie flashowania, takich jak brak uruchomienia, zaleca się użycie flasha naprawczego. Uszkodzenie płyty głównej podczas flashowania jest mało prawdopodobne, jednak w praktyce zdarzały się sytuacje, gdy telefon nie dał się uratować i został wycofany z użytku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA