logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego nowy Xiaomi Redmi Note 7 4/128 samorzutnie zrywa połączenie z Wi-Fi?

Wallpy 10 Sie 2019 14:52 825 4
REKLAMA
  • #1 18107668
    Wallpy
    Poziom 2  
    Generalnie moim problemem jest to, że ostatnio kupiłem nowy telefon: Xiaomi redmi note 7 4/128 i od momentu kiedy go odebrałem ze sklepy mam w domu problem z połączeniem WIFI. Opisując problem polega na tym, że gdy oglądam youtube lub gram w jakieś gry pobierane ze sklepu play to po krótkim czasie urywa mi połączenie WIFI. Telefon z reguły po kilku minutach sam znowu łączy się z siecią albo po chwili sam bez problemu wchodzę w ustawienia WIFI i tam łączę siecią. Podczas użytkowania Facebooka czy internetu ten problem raczej nie występuje. Nie wiem z czym ten problem jest związany. Proszę o pomoc. Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 18107675
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8317
    Witaj. Podaj model posiadanego routera. Czy ma on najnowsze oprogramowanie?
  • REKLAMA
  • #3 18107842
    Wallpy
    Poziom 2  
    Z tego co widzę, router to DASAN H640GW
    Gdzie mogę sprawdzić czy ma on najnowsze oprogramowanie?
  • REKLAMA
  • #4 18107850
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8317
    Jest on pewnie zarządzany przez Twojego dostawcę usługi internetowej, więc raczej ten krok można pominąć. Jeśli problem ze zrywaniem połączenia WiFi dotyczy tylko tego jednego telefonu (reszta urządzeń działa z routerem poprawnie) - to router można póki co przesunąć na koniec listy podejrzanych.
  • #5 18107885
    Wallpy
    Poziom 2  
    Wszystkie urządzenia działają poprawnie z internetem. Patrzylem i na starym telefonie wszystko śmiga.
REKLAMA