logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop do gier za ~4000zł, prośba o najoptymalniejsze modele na rynku

adjes 14 Sie 2019 15:30 264 3
REKLAMA
  • #1 18114848
    adjes
    Poziom 2  
    Cześć,
    proszę o polecenie mi najoptymalniejszych cenowo-wydajnościowo modeli laptopów do gier w cenie do ~4000 zł (plus minus 150zł).
    Nie mam preferencji do marki, ani wagi sprzętu.
    OC nie jest konieczne, zresztą w laptopie chyba małe jest pole do sensownego działania.
    Dysk SSD minimum 256GB.
    System w zestawie nie jest konieczny.

Wiem, że istnieją pewnie jakieś stosunkowo aktualne zestawienia modeli na rynku, ale znajdują się co do zasady na serwisach komercyjnych, a więc z ograniczoną obiektywnością.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18118134
    adjes
    Poziom 2  
    Stever2 napisał:
    Praktycznie jeżeli możesz dołożyć Lenovo Legion Y540-15 i7-9750H/8GB/256 GTX1660Ti
    Karta graficzna wydajniejsza od GTX1060. Jeżeli za drogo to szukaj modeli z GTX1650.

Wygląda OK, ale domyślam się, że niezbędne byłoby pewnie dołożyć jeszcze więcej i kupić wersję z 16GB ram? Rozumiem, że to GPU jest już w miarę poważne i powinno przez dobrą chwilę uciągać nowe tytuły, czyniąc ten wzrost kosztów optymalnym względem performancu? Co byś powiedział ogólnie o jakości wykonania Lenovo?
  • #4 18123866
    Stever2
    Poziom 29  
    Ocena: 53
    Ram możesz dołożyć zawsze w przyszłości to nie jest problem. Grafika na tą cenę bardzo przyzwoita, praktycznie podobne wyniki do RTX2060.
    Wykonanie całkiem przyzwoite.
REKLAMA