logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić silniczek w reflektorze Citroen C1 bez uszkodzeń?

mario19804 23 Sie 2019 23:01 2334 4
REKLAMA
  • #1 18131971
    mario19804
    Poziom 9  
    Witam. Mam kolejny problem tym razem z reflektorem i dlatego mam pytanie do szanownych użytkowników dot. wymiany silniczka w reflektorze.Wnioskuję ,że można to zrobić ponieważ silniczek taki można kupić osobno.Jak to trzeba zrobić aby go nie uszkodzić przy demontażu a następnie przy zakładaniu.
  • REKLAMA
  • #2 18132108
    kotlet_06
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    Najłatwiej bedzie przy zdemontowanej lampie. Zazwyczaj silniczki od regulacji swiateł obraca się o niewielki kąt aby go odczepić od lampy a następnie trzeba poprostu pociągnąć aby kuleczka na końcu cięgna wyskoczyła z łapek w odbłyśniku. Przy montażu postępujemy odwrotnie z tym, że najprawdopodobniej przy wciskaniu tej kuleczki w łapki, odbłyśnik będzie nam się odsuwał zamiast zatrzasnąć. Ja zawsze robiłem to zapinając "trytkę" na tych łapkach poprostu abym mógł sobie przytrzymać odbłyśnik. Jak już zatrzaśniemy to tylko zamocować silniczek i tyle.
  • REKLAMA
  • #3 18132396
    mario19804
    Poziom 9  
    Dzięki za odpowiedź, ale cz ymógłbyś przybliżyć termin "trytka" bo powiem szczerze że nie bardzo wiem o co chodzi.
  • REKLAMA
  • #4 18132466
    kotlet_06
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    Przepraszam najmocniej. Chodziło mi o elektryczną opaskę zaciskową. Może to być również pętelka z żyłki/sznurka. Coś czym możemy pomóc sobie aby odbłyśnik nie uciekał.
  • #5 18134692
    mario19804
    Poziom 9  
    Dziękuję za odpowiedzi Kotlet_06,już wiem o co chodzi temat myślę , że można zamknąć.Pozdrawiam
REKLAMA