logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Teamviewer rozłącza po 5 minutach

mspider86 24 Aug 2019 11:20 31002 10
ADVERTISEMENT
  • #1 18132345
    mspider86
    Level 11  
    Rate: 57
    Od dłuższego czasu podczas korzystania z teamviewera wywala mi komunikat "użycie do celów komercyjnych", sesja zostaje zakończona po 5 minutach. Natomiast używam go do celów prywatnych - z telefonu z androidem łączę się z domowym raspberry pi i uruchamiam kamerkę internetową by mieć podgląd na mieszkanie. Jak rozwiązać problem?
    Do you have a problem with Raspberry? Ask question. Visit our forum Raspberry.
  • ADVERTISEMENT
  • #3 18137755
    mspider86
    Level 11  
    PRL wrote:

Na plus - działa i darmowy. Niestety kiedy włączam kamerkę to caly system wyraźnie spowalnia, nawet sam ruch myszką, kursor skacze po ekranie zamiast płynnie przesuwać. Obraz z kamery również sporo traci na płynności. Powyższych problemów nie stwierdziłem w teamviewerze.
  • ADVERTISEMENT
  • #5 18138440
    mspider86
    Level 11  
    A więc wracając do tematu rozmowy - teamviewer, czy ktoś miał z nim podobne problemy?
  • #6 18138731
    PRL
    Level 41  
    Help: 953
    Rate: 892
    To nie są problemy. To algorytm licencji.
    Program analizuje ilość połączeń oraz ilość urządzeń, które łączą się z innymi urządzeniami. W ten sposób autor wnioskuje czy jest to użycie komercyjne.
    W Twoim przypadku algorytm dał odpowiedź, że używasz TV do celów komercyjnych, chociaż według Ciebie tak nie jest.
    Nie wiem, jak działa algorytm, ale ma do dyspozycji ID procesora, MAC adres, klucz Windows, IP i ID Teamviewera, więc dużo by trzeba pozmieniać, żeby TV 'uznał' nas za nowego użytkownika.

P.S. To nie są informacje ze źródła, a tylko moje wnioski po dotychczasowej analizie pracy z TV.
    Jak się ktoś łączy z 30-toma komputerami, to chyba nie niekomercyjnie.;)
    Helpful post? Buy me a coffee.
  • ADVERTISEMENT
  • #7 19333991
    trexx2020
    Level 2  
    Rate: 2
    Trafiłem na ten wątek i udało mi się rozwiązać problem. Kolega wyżej ma rację co do licencji. Jeżeli używamy faktycznie do celów niekomercyjnych to możemy złożyć wniosek o odblokowanie konta. Wygląda to tak, że najpierw trzeba się zalogować
    Teamviewer rozłącza po 5 minutach
    A później po wypełnieniu danych wydrukować pdf, podpisać go i wysłać do obłsugi TV, będzie button do załączenia skanu, musi być w pdf, jpga nie chciał mi przyjąć.

A tu jest link do formularza:
    https://www.teamviewer.com/en/reset-management/

Mam nadzieję, że komuś się przyda :)
    Pozdro
  • #8 19342744
    Fox31
    Level 2  
    Mi sesja wygasała po 30 sek. i też wysłałem bo serwisuje kompy całej rodzince przez TeamViewera > Ja podpisałem
    PDF Online bo nie miałem innego edytora . Poszło bez problemu https://www.pdfescape.com/windows/ nawet nie trzeba ściągać i instalować . Czekam na odblokowanie . A ktoś poleca jakąs dobrą darmową alternatywę dla tego programu ?
  • #10 19345141
    Fox31
    Level 2  
    witam 1 dzięń czekania i przeprosili mnie i odblokowali dostęp jest ok trzeba było wypełnić zgłoszenie. hula
  • ADVERTISEMENT

Topic summary

✨ Użytkownicy TeamViewer zgłaszają problem z automatycznym rozłączaniem sesji po 5 minutach, co jest spowodowane algorytmem licencyjnym, który błędnie identyfikuje użycie jako komercyjne. Aby rozwiązać problem, zaleca się złożenie wniosku o odblokowanie konta, co można zrobić poprzez formularz dostępny na stronie TeamViewer. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, że po wypełnieniu formularza i przesłaniu podpisanego PDF, dostęp został przywrócony. W dyskusji poruszono również kwestie alternatywnych programów do zdalnego dostępu.
Generated by the language model.
ADVERTISEMENT