logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford 8240 '94 - Brak sprzęgła, błąd E28 czujnika ciśnienia C1/C2

mchelectronic 26 Sie 2019 19:27 1737 3
REKLAMA
  • #1 18136303
    mchelectronic
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam
    Mam problem z traktorem Forda z 94 roku.
    Mianowicie nie ma sprzęgła i traktorem nie da się ruszyć . Czasami tylko sporadycznie zaskoczy
    Wyskakuje błąd E28 od czujnika ciśnienia sprzęgła C1/C2 .Czujnik jest podmieniony, ma zasilanie 12Vi przejście do ecu.
    Wynika ,że po zapaleniu nie ma tam ćiśnienia oleju powyżej 11barów.
    Ogólnie wom i wspomaganie chodzi.
    Może ktoś pomóc gdzie coś jeszcze mam sprawdzić ?

poz
    Marcin
  • REKLAMA
  • #2 18136461
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18136523
    mchelectronic
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    wal-ker napisał:
    Dzwigienka sprzegla na prawym deklu skrzyni odbija do tyłu? Sprężyna cała?Jest to ciśnienie oleju na porcie pomiarowym lub czujniku? Zawór PWM nie zaciął się?

Witam . Dzięki za odzew :)
    Dźwigienka odbija ( chodź podobno wg właściciela był tam kamyk i delikatnie blokował).
    Ale wg. mnie chodzi w całym zakresie ,
    Zawór też wyciągałem , myłem ,sterowałem generatorem i wygląda na dobry .
    Ciśnienia niestety nie mierzyłem , ponieważ nie mam takiego manometru . Traktor sąsiada i czasami coś tam mu naprawiam
    a zajmuje się elektroniką bardziej samochodową.
    Ale mierzyłem omomierzem na czujniku ciśnienia gdy traktor zapalony , to jest przerwa więc wygląda ,że nie ma ciśnienia i nie zwiera.

Dodano po 51 [minuty]:

A nie orientujesz się czy to ciśnienie , które zwiera czujnik ma już być na neutralu czy przy ruszaniu ?
    Bo coś nie mogę z serwisówki wychwycić.
  • #4 20997128
    pytelmirek218
    Poziom 1  
    Witam panowie pomocy posiadam Forda 6640 i mam ten sam problem błąd E28 jakie ciśnienie powinno być bo ciągnik nie jedzie z elektryki wszystko sprawdzone i dalej to samo zostało tylko sprawdzić ciśnienie bo dalej nie wiem co może być dziękuję pozdrawiam serdecznie
REKLAMA