logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Spadek prędkości internetu na laptopie z Windows 7 po aktualizacji

ziooober88 26 Sie 2019 20:19 576 7
REKLAMA
  • #1 18136406
    ziooober88
    Poziom 15  
    Ocena: 491
    Witam, posiadam system operacyjny Windows 7 na laptopie. Wszystko było ok do momentu ostatnich aktualizacji. Jak otworzę kilka stron to przestają lecieć pingi do jakiejś wybranej strony. Na drugim komputerze w tym samym czasie internet działa prawidłowo. Problem jest tylko z moim laptopem. Co to może być i co można z tym zrobić? Dodam, że aktualizowałem sterowniki karty sieciowej ale nie zauważyłem poprawy. Przed tymi aktualizacjami nie miałem takich problemów.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18136538
    ziooober88
    Poziom 15  
    Karta sieciowa to: Atheros Ar9285 wireless network adapter.
    Przestało to działać od kilku dni. Tzn internet działa tylko ma dziwne przerwy. Od czasu do czasu leci strasznie duży ping i wcina internet. Internet to neostrada. A jakie były wgrane aktualizacje: te które system wyszukał i zainstalował.
  • REKLAMA
  • #5 18137851
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1079
    Błędy w zarządzaniu komputerem?
  • REKLAMA
  • #6 18137953
    zibi999
    Poziom 16  
    Ocena: 60
    W Windowsach są wykazy błędów krytycznych które naprowadzają na to co się dzieję z kompem w różnych sytuacjach .

Dokładnie Start -> panel sterowania ->narzedzia administracyjne zarządzanie komputerem ->podgląd zdarzeń
    i popatrz jakie błędy się ukazują .
  • #7 18138036
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5450
    ziooober88 napisał:
    Przed tymi aktualizacjami nie miałem takich problemów.

ziooober88 napisał:
    A jakie były wgrane aktualizacje: te które system wyszukał i zainstalował.

Zatem poszukać jakie to aktualizacje (wedle daty w opcji Programy i Funkcje - zarządzanie aktualizacjami), co one robią i je odinstalować w wierszu poleceń.
    Tu przykład jak powinno to wyglądać:
    Wiersz poleceń - uruchom - wpisać cmd i enter.
    Potem to
    wusa /uninstall /kb:xxxxxxxx
    Gdzie xxx to nr konkretnej aktualizacji.

Proszę tylko pamiętać, że aktualizacje odinstalowujemy odwrotnie wedle ich instalacji - czyli zaczynamy uninstall od najnowszej aktualizacji i potem po kolei te starsze.
  • #8 18325307
    ziooober88
    Poziom 15  
    Problemem nie była aktualizacja a uszkodzone przewody idące od gniazdka internetowego do routera. Przewód szedł polem i pod wpływem czynników atmosferycznych obleciała ilozlacja z przewodu. Działało to jak działało. Wymieniłem przewód na nowy i jest wszystko ok.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z prędkością internetu na laptopie z systemem Windows 7 po ostatnich aktualizacjach. Po otwarciu kilku stron internetowych występują przerwy w połączeniu i wysokie pingi, podczas gdy inne urządzenia działają prawidłowo. Zidentyfikowano kartę sieciową Atheros Ar9285. Użytkownicy sugerowali sprawdzenie błędów w zarządzaniu komputerem oraz odinstalowanie problematycznych aktualizacji. Ostatecznie okazało się, że przyczyną problemu były uszkodzone przewody łączące router z gniazdkiem internetowym, które zostały wymienione, co rozwiązało problem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA