Witam, otóż przymierzam się do zakupu telewizora do pokoju. Odległość od łóżka do telewizora będzie ok. 3-3.5m. Pod uwagę biorę 55 calowy. 65 calowy chyba raczej ponad budżet, a nie chcę dużo wydawać, jedyne co to widziałem zakrzywione 65 calowe, ale z wadami typu pozioma linia (nie wiem czy by mnie to z czasem nie irytowało), ale też być może z daleka nie byłoby jej widać... I tak się zastanawiam.
TV będzie służył raczej do normalnego oglądania, grać na konsoli raczej nie mam w planach. Ewentualnie jakiś film na necie, czasem YT. Chciałbym też żeby chodził w miarę szybko bez zbędnych przycinek. Obraz aby był dobrej jakości z ładnymi kolorami. TV będzie wisiał na ścianie najprawdopodobniej.
Pod uwagę biorę raczej używki, bo nowe to będzie totalna lipa w tej cenie. Znalazłem póki co:
1) Samsung UE55MU6172U w cenie 1400zł
2) Samsung Ue55js8500l w cenie 1300zł
3) (nowy???) LG 55UK6300 w cenie 1600zł
Chyba, że coś innego polecacie? Lub powiecie, że nic sensownego nie znajdę to telewizora wtedy nie kupię.
TV będzie służył raczej do normalnego oglądania, grać na konsoli raczej nie mam w planach. Ewentualnie jakiś film na necie, czasem YT. Chciałbym też żeby chodził w miarę szybko bez zbędnych przycinek. Obraz aby był dobrej jakości z ładnymi kolorami. TV będzie wisiał na ścianie najprawdopodobniej.
Pod uwagę biorę raczej używki, bo nowe to będzie totalna lipa w tej cenie. Znalazłem póki co:
1) Samsung UE55MU6172U w cenie 1400zł
2) Samsung Ue55js8500l w cenie 1300zł
3) (nowy???) LG 55UK6300 w cenie 1600zł
Chyba, że coś innego polecacie? Lub powiecie, że nic sensownego nie znajdę to telewizora wtedy nie kupię.