logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor do pokoju max 2000 (najlepiej bliżej 1000) używany

Elsonadi 09 Wrz 2019 17:36 564 11
REKLAMA
  • #1 18159678
    Elsonadi
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam, otóż przymierzam się do zakupu telewizora do pokoju. Odległość od łóżka do telewizora będzie ok. 3-3.5m. Pod uwagę biorę 55 calowy. 65 calowy chyba raczej ponad budżet, a nie chcę dużo wydawać, jedyne co to widziałem zakrzywione 65 calowe, ale z wadami typu pozioma linia (nie wiem czy by mnie to z czasem nie irytowało), ale też być może z daleka nie byłoby jej widać... I tak się zastanawiam.

TV będzie służył raczej do normalnego oglądania, grać na konsoli raczej nie mam w planach. Ewentualnie jakiś film na necie, czasem YT. Chciałbym też żeby chodził w miarę szybko bez zbędnych przycinek. Obraz aby był dobrej jakości z ładnymi kolorami. TV będzie wisiał na ścianie najprawdopodobniej.

Pod uwagę biorę raczej używki, bo nowe to będzie totalna lipa w tej cenie. Znalazłem póki co:
    1) Samsung UE55MU6172U w cenie 1400zł
    2) Samsung Ue55js8500l w cenie 1300zł
    3) (nowy???) LG 55UK6300 w cenie 1600zł

Chyba, że coś innego polecacie? Lub powiecie, że nic sensownego nie znajdę to telewizora wtedy nie kupię.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18160820
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 18161602
    Elsonadi
    Poziom 5  
    nr oferty allegro: 8476501732

A to? W ogóle dlaczego taka cena...?

Tutaj dwie oferty z Outletu OleOle! jednakże już sprzedane. Był dzisiaj za niecałe 2000zł LG 65' oraz Samsung 65'. Oceńcie.
    nr oferty allegro: 8476083118
    nr oferty allegro: 8472141659

@edit2 A tutaj również z OleOle! był 55 calowy LG OLED
    nr oferty allegro:
    8475541433

I taka zagwozdka: Lepiej byłoby brać OLED'a 55 calowego czy LED'a 65 calowego? (oczywiście uzwględniając, że LED'a 65 calowego będę mógł wyhaczyć około 800zł taniej)

Dodano po 1 [godziny] 17 [minuty]:

Jeszcze mam pytanie co jest nie tak z tym Samsungiem UE55JS8500L w cenie 1300zł?
  • #5 18161931
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 18161962
    Elsonadi
    Poziom 5  
    Powiem tak. Telewizora w pokoju nigdy nie miałem, jedynie w salonie mam Philips'a 42 calowego (raczej na 100% jest to LED) no i wiadomo, że chcę coś większego, bo pokój mam duży. Polować będę na coś z Outletu OleOle!, bo z tego co widzę fajne mają czasami oferty. Tak jak mówiłem poszły dwie fajne oferty LG OLED'ów 55 calowych po 2600zł. Teraz kwestia tego czy potrzeba mi takiego OLED'a - czy zapolować na LED'a 65' poniżej 2 tyś zł...
  • REKLAMA
  • #7 18162016
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 18166286
    Elsonadi
    Poziom 5  
    Opiszę teraz jeszcze bardziej dokładnie do czego TV będzie używany. Chciałbym oczywiście 55/65". Nie chcę, aby się zacinał - czy też włączał pół minuty. Chciałbym żeby działał szybko i płynnie. Często używałbym go do oglądania powiedzmy czegoś na Youtube - więc tutaj też chciałbym, by włączał mi to szybko :) Kolejna sprawa, że planuję oglądać też Netflixa. Myślę, że chciałbym też czasami podłączyć PC do TV tak, by np. podczas grania na PC - telewizor wyświetlał ten sam obraz z monitora.
    Mógłbym kupić używany z lombardu. Może jakaś alternatywa do tych, które zostały podane wyżej? Czy nic już lepszego nie znajdę? A może budżet do moich wymagań jest za mały?

@LOCOLOCO co sądzisz?
  • Pomocny post
    #9 18166335
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 18166390
    Elsonadi
    Poziom 5  
    @LOCOLOCO Dzięki wielkie za odpowiedź. W pełni rozumiem, że najlepiej kupić nowy. Jednakże, jeśli mógłbym kupić o wiele lepszy - używany to tylko wtedy mógłbym się na takiego zdecydować. Jednakże jeśli różnice będą małe, bez większego znaczenia wtedy wezmę nowy.

Z Twojej odpowiedzi wynika, że w tym budżecie znajdę telewizor do moich potrzeb, a jednak na dole piszesz, że mam za mało kasy...
    Druga sprawa, który byłby najbardziej wart zainwestowanych w niego pieniędzy? Jeżeli mógłbyś podać - najlepszy wśród używanych i najlepszy wśród nowych. Z tego co widzę śą oferty Philipsów, LG czy Samsungów na allegro, ale kompletnie nie wiem który byłby najlepszy i dlaczego...
    Jakbyś mógł rozwiać wszelkie wątpliwości byłbym bardzo wdzięczny.

P.S Dodam, że najlepiej jakby cena zakręciła się bliżej 1600zł - jednak jeśli warto byłoby dopłacić te 3 stówki to wtedy mogę dopłacić.
  • Pomocny post
    #11 18166933
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 18166964
    Elsonadi
    Poziom 5  
    Jasne, bardziej chodziło mi o nazwę modelu telewizira, który byłby najbardziej wart zainwestowanych pieniędzy. Jak myślisz który byłby najbardziej opłacalny?

Dodano po 17 [minuty]:

Może inaczej. Co sądzisz o modelach: Panasonic TX58DXU701 lub Samsung UE55RU7172? Jak ONE się mają w zestawieniu chociażby z LG 55UK6400

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik planuje zakup telewizora do pokoju, preferując model 55 calowy w budżecie do 2000 zł, z naciskiem na jakość obrazu i płynność działania. Rozważa używane modele, takie jak Samsung UE55MU6172U, Samsung UE55JS8500L oraz nowy LG 55UK6300. Użytkownicy forum sugerują różne modele, w tym LG 55UK6400, TCL 55DP600 oraz Philips 55PUS6703, podkreślając, że nowe telewizory mogą oferować lepszą jakość i gwarancję. Pojawia się również dyskusja na temat wyboru między OLED a LED, z zaleceniem ostrożności przy zakupie używanych modeli. Użytkownik poszukuje telewizora, który będzie szybko działał, umożliwiając oglądanie Netflixa i YouTube, oraz podłączenie do PC.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA