Witam serdecznie wszystkich użytkowników
Od jakiegoś czasu posiadam:
Rejestrator cyfrowy hybrydowy HDCVI/AHD/CVBS/TVI/IP Sieciowy BCS-XVR0801E-II
Do tej pory hulały na nim 2 kamery BCS 2 mpx - wszystko na koncentryku.
Teraz postanowiłem rozszerzyć zestaw i dokupiłem 3 sztuki BCS 5 MPX 4in1.
Jedną z kamer 2mpx postanowiłem zastąpić kamerą 5mpx BCS-DMQE2500IR3-B, aby w przed domem mieć lepszą jakość obrazu.
Niestety obrazu z kamery nie widać.
W panelu do zarządzania BCS mam komunikat "błąd formatu kamery"
Próbowałem coś tam poklikać zmienić etc. Niestety bez skutku, cały czas mam ten komunikat i brak obrazu.
W samym panelu kamery nawet nie widać tych większych rozdzielczości do wyboru czyli jak deklaruje producent
Rozdzielczość: AHD/TVI: 5Mpx(2592×1944)@20kl/s AHD/TVI/CVI: 4Mpx(2560×1440)@25/30kl/s
Z góry bardzo dziękuję za ewentualne sugestie jak ugryźć problem.
EDIT: udało mi się uzyskać obraz po zmianie ustawienia zworek na HD-CVI jednak nadal nie widzę dostępnej rozdzielczości 5Mpx(2704×1950). Jakieś pomysły?
EDIT2: Kamery działają tylko na ustawieniu HDCVI - max rozdzielczośc 1920x1080 czyli tyle co moje 2 mpx - ktoś wie dlaczego tak się dzieje?
Dodatkowo w panelu mam pokazaną dziwną rozdzielczośc do wyboru 1280x1440 (4M-N) co to?
Od jakiegoś czasu posiadam:
Rejestrator cyfrowy hybrydowy HDCVI/AHD/CVBS/TVI/IP Sieciowy BCS-XVR0801E-II
Do tej pory hulały na nim 2 kamery BCS 2 mpx - wszystko na koncentryku.
Teraz postanowiłem rozszerzyć zestaw i dokupiłem 3 sztuki BCS 5 MPX 4in1.
Jedną z kamer 2mpx postanowiłem zastąpić kamerą 5mpx BCS-DMQE2500IR3-B, aby w przed domem mieć lepszą jakość obrazu.
Niestety obrazu z kamery nie widać.
W panelu do zarządzania BCS mam komunikat "błąd formatu kamery"
Próbowałem coś tam poklikać zmienić etc. Niestety bez skutku, cały czas mam ten komunikat i brak obrazu.
W samym panelu kamery nawet nie widać tych większych rozdzielczości do wyboru czyli jak deklaruje producent
Rozdzielczość: AHD/TVI: 5Mpx(2592×1944)@20kl/s AHD/TVI/CVI: 4Mpx(2560×1440)@25/30kl/s
Z góry bardzo dziękuję za ewentualne sugestie jak ugryźć problem.
EDIT: udało mi się uzyskać obraz po zmianie ustawienia zworek na HD-CVI jednak nadal nie widzę dostępnej rozdzielczości 5Mpx(2704×1950). Jakieś pomysły?
EDIT2: Kamery działają tylko na ustawieniu HDCVI - max rozdzielczośc 1920x1080 czyli tyle co moje 2 mpx - ktoś wie dlaczego tak się dzieje?
Dodatkowo w panelu mam pokazaną dziwną rozdzielczośc do wyboru 1280x1440 (4M-N) co to?