Witam chciałbym zmontować sobie komputer. Byłbym wdzięczny jakbyście doradzili mi co kupić, chodzi o zestawienie trzech głównych składowych kompa czyli płyty gł. procka i pamięci. Zastosowanie głównie w domu czyli gry, obróbka zdjęć i inne typowe sprawy. Ważne jest dla mnie to żebym mógł podkręcić ten zestaw jak najłatwiej i jak najlepiej czyli coś specjalnie do tego stworzone było by mile widziane
. Myślałem o jakimś procku AMD64 i płytach Gigabyte albo Abit a co do ramu to najlepiej coś w dualu i z dożywotnia gwarancją
. Zasilacz mam NeoTEC V4200 420W więc raczej się nada do tego. Kartę graf Radeona 9200SE czyli najsłabszy model z tej słabej serii i na PCI a nie na PCI-Ekspress i liczę się też z jego zamianą bo nowe płyty chyba już wszystkie z takim wejściem poza tym to by było jak koła z malucha do merca. Chodzi mi o pomoc z waszej strony w wybraniu konkretnych modeli jak najbardziej niezawodnych dobrze współgrających i dobrych do podkręcenia. Jeżeli chodzi o cenę to nie jestem na czasie z bieżącymi cennikami więc nie wiem jak bardzo się mylę mając nadzieję że wszystko zamknie się w ok 1300zł (sprowadźcie mnie na ziemię jakby co
).Oczywiście chodzi o to żeby było jak najtaniej i nie muszą być nowości (bo za te płaci się dodatkowe pieniądze). Dodatkowe uwagi i podpowiedzi b. mile widziane. Pozdro!
Zapomniałem dodać że chciałbym do tej płyty gł. podłączyć nagrywarkę DVD Liteon i odtwarzać płyt DVD pod stare wejście (ATA?) i jeden dysk 40GB też ze starym wejściem (ATA?). A może lepiej zrezygnować z czytnika DVD bo nowe płyty mają już tylko 2 wejścia ATA?
Zapomniałem dodać że chciałbym do tej płyty gł. podłączyć nagrywarkę DVD Liteon i odtwarzać płyt DVD pod stare wejście (ATA?) i jeden dysk 40GB też ze starym wejściem (ATA?). A może lepiej zrezygnować z czytnika DVD bo nowe płyty mają już tylko 2 wejścia ATA?