Chcę kupić subbasy, tylko nie wiem jakie i muszą mieć 800watt i będą współpracować z LDM PDP-815V.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamDjMapet napisał:Kto na tym będzie grał, oraz co i gdzie będzie grane. Ważna jest też kasa, jaką chcesz wydać.
Pozdrawiam.
DjMapet napisał:Na sali, PDP-815v dadzą sobie radę nawet z 200 osobową publiką, oczywiście pod warunkiem, że kolumny będą zasilone odpowiedniej mocy wzmacniaczem.
Co do plenerów, hmm, trudno będzie za tą kasę kupić choć jeden w miarę porządny, używany subbas pasywny, by wystarczył do takiego zastosowania. Do tego dochodzi jeszcze koszt (1000-2000PLN używana!) końcówki mocy do jego zasilenia.
Jak nie masz tych plenerów specjalnie dużo w roku, to może basy wypożyczaj?
Jak masz ich grać sporo, to musisz niestety zweryfikować Twój budżet.
Do tego dochodzi jeszcze kwestia jakiegoś crossovera/procesora głośnikowego (używany przynajmniej 200 PLN), do podziału pasma, pomiędzy nadstawkami a basami.
Pozdrawiam.
DjMapet napisał:Jeden, używany bas może się uda dorwać, tyle że w plenerze dwie 800W nadstawki go zakrzyczą a ponadto, jeszcze go trzeba czymś konkretnym zasilić.
Crossover generalnie służy do podziału pasma pomiędzy nadstawkami a basami. Chodzi o to, by nadstawki grały tylko wysoką i średnią częścią pasma, a niską tylko subbasy.
Rzadko który mikser, ma na pokładzie crossovera.
Jakim wzmacniaczem zasilasz te PDP-815V?
Pozdrawiam.
Maks1234567890 napisał:DjMapet napisał:Jeden, używany bas może się uda dorwać, tyle że w plenerze dwie 800W nadstawki go zakrzyczą a ponadto, jeszcze go trzeba czymś konkretnym zasilić.
Crossover generalnie służy do podziału pasma pomiędzy nadstawkami a basami. Chodzi o to, by nadstawki grały tylko wysoką i średnią częścią pasma, a niską tylko subbasy.
Rzadko który mikser, ma na pokładzie crossovera.
Jakim wzmacniaczem zasilasz te PDP-815V?
Pozdrawiam.
Ldm zasilam ads plx 3200
Ale to jak w tym crossoverze ustawie ze basy będą grać na niskich tonach to kolumny tez będą grać na niskich tonach i wysokich i średnich czy już nie
Maks1234567890 napisał:Ldm zasilam ads plx 3200
Maks1234567890 napisał:Ale to jak w tym crossoverze ustawie ze basy będą grać na niskich tonach to kolumny tez będą grać na niskich tonach i wysokich i średnich czy już nie
Maks1234567890 napisał:do subbas będzie końcówka ads plx 4000
Maks1234567890 napisał:podajże tam jest już wbudowany crossover
Maks1234567890 napisał:ko panowie będę kupywać jedne głośnik pol audio 18lw1400 a paczkę zrobię sam
Temat zamknięty
Czyli do zasilenia basów masz (albo chcesz kupić?) PLX-4000 za niezłą kasę a basy do PDP-815 chcesz kupić za 1000 PLN? Hmm, jak dla mnie trochę dziwne.
[quote="Maks1234567890"]podajże tam jest już wbudowany crossover
Maks1234567890 napisał:podajże tam jest już wbudowany crossover