Mam P.206
Mam antenę marki Lemm 1200.
Antenę zamocowałem w otworze po UKF-owej. Dopupiłem mały dipolek UKF ze wzmacniaczem (ok. 35,- zeteł) i przykleiłem go na przedniej szybie pod krawędzią - prawie niewidoczny. Odbiór jest dobry. Gorszy niż z oryginalnym "batem" lecz zadowalający. W mieście, w okolicy kilkuset metrów od anten nadawczych UKF są zakłócenia, nic strzasznego.
Wymontowanie oryginalnej anteny to nic strasznego. W tym celu należy:
Podważyć obudowę lampki oświetlenia wnętrza po prawej stronie. Mocowana na wcisk i zatrzask.
Odkręcić kluczem nr 10 nakrętkę oryginalnej anteny.
Przewlec kabel anteny CB od otworu lampki do wybranego miejsca.
Umnie rtf jest przy lewych drzwiach pod skrzynką bezpieczników więc kabel antenowy biegnie w lewo od otwory lampki. Tu go po prostu przpchałem.
Obicia słuplów bocznych są mocowane na kilku zatrzaskach. By je zdjąć wystarczy energicznie je pociągnąć. Są tam gotowe obejmy do prowadzenia kabli.
Trochę kłopotu może sprawić przewleczenie kabla pod deskęw żądane miejsce. Warto zdjąć ku pomocy lewą (lub prawą) pokrywę boku deski rozdzielczej. Tutaj, znowu wystarczy podważyć i pociągnąć. Po przyświeceniu latarką łatwo przewlwc kabel w odpowiednim kierunku.
Mi operacja zabrał trochę czasu ze względu na ostrożność z jaką poruszałem sięw nieznanym terenie. posiłkując się powyższymi instrukcjami można się chyba wyrobić z montażem w pół godziny.
Lekko, łatwo i przyjemnie
Polecam ten sposób.
Powodzenia
Andrzej