logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór subwoofera do 1500 zł do pokoju 20m2 - Koda SW15A czy inny model?

conQeror 20 Wrz 2005 12:11 1203 5
REKLAMA
  • #1 1833779
    conQeror
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    Witam, zamierzam kupić subwofer kina domowego który kosztowałby do 1500zł. Mam pokuj około 20m2. Zastanawiałem się nad Kodą sw15a tylko nie weim czy to będzie najlepszy wybór. Chcę żeby bas był szybki i duży, chciałem kupić Paradigma PS1200 ale to koszt 2500zł na co mnie nie stać.

_______
    Poprawilem temat - bardzo prosze o precyzje!
    tom
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1833792
    tomaszo
    Ocena: 100
    Powiem szczerze... Za 1,5kzl mozna zrobic niezly subwoofer ale nie mozna kupic takowego.

PS1200 to rzeczywiscie przyzwoite urzadzenie - i tak za drogie...

Pozostaje Ci oferta Magnata lub JBLa. W sumie w tej cenie Sony (tak, wlasnie Sony) wypuscilo - nie pamietam modelu - subwoofer na 12 calowcu i dosc mocnym wzmacniaczu - bardzo nisko schodzil, niestety mulil strasznie, mogl sie jednak podobac...

Warto moze kupic uzywane urzadzenie - jakas Omege z Magnata... Lub wspomniany PS (choc pewnie nie ma w sprzedazy wtornej).

Kenwood kiedys wypuscil za 1,6 kzl subwoofer na 12 calowcu z kewlarowa membrana i 150W wzmacniaczem klasy AB z poteznymi radiatorami, ogolnie spore, dobrze dobrane pudlo. Gral BARDZO przyzwoicie. Jego nastepca byl model na 10 calowym glosniku, nie schodzacy tak nisko ale dajacy niezlego kopa, bardzo przyzwoite, przebilaly Magnaty i Heco o klase w tej cenie.
  • REKLAMA
  • #4 1833844
    conQeror
    Powiem tak zrobić coś samemu będzie ciężko, gdyż nie bardzo sie znam na majsterkowaniu i nie mam do tego warunków. Co do tego soniaka ehh jakoś mnie ta firma nie przekonuje. Znalazłem jeszcze jednego paradigma http://www.polpak.com.pl/paradigm_show_subwoofery.php?show=pdr-10 co sądzicie o nim, może ktoś ma takiego?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1833904
    tomaszo
    Ocena: 100
    Odsluchiwalem go kiedys. Nie schodzi bardzo nisko, nie gra bardzo glosno - ale jest calkowicie poprawny. Dobry kompromis, miedzy sprezystoscia i twardoscia, czarnego basu z niego nie bedzie - za maly kaliber.
  • #6 1835015
    conQeror
    Aha mam jeszcze takie pytanko co sądzicie o kolumnach Tonsila Maestro II? Kiedyś miałem maestro (przynajmniej taki pisało na kolumnach) i byłem z nich bardzo zadowolony, niebyły one najnowocześniejsze a jednak miały fajny dzwięk.
REKLAMA