logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Sagem myX5_2v w Lublinie? Szukam skutecznej metody

jonnyB 20 Wrz 2005 18:07 11405 15
REKLAMA
  • #1 1834640
    jonnyB
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    witam
    czy juz ktos sciaga simlocki z tego tel w lublinie lub moze wie jak to zrobic. ostatnio w jednym serwisie w lublinie sprawdzili go i po tygodniu kazali przyjsc znowu bo wtedy nie mieli odpowiedniego softu a dzisiaj juz go niby maja ale kod ktory gdzies tam przez net zamowili nie dziala i kazali znowu czekac dwa tygodnie bo telefon za nowy.
    moze ktos z szanownych kolegow ma jakies rozwiazanie
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1836693
    K_o_N_z_I
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    poszukaj kalkulatorow do sagema, gdzies jak szukalem do mojego cx65 siemensa natknelem sie przypadkowo a sprawdze bo moze i moj kalkulator to obsluguje ale to musisz miec tel u siebie, ja na twoim miejscu zabralbym telefon czym predzj od takich fachowcow
  • #3 1836702
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    K_o_N_z_I napisał:
    poszukaj kalkulatorow do sagema, gdzies jak szukalem do mojego cx65 siemensa natknelem się przypadkowo a sprawdze bo moze i moj kalkulator to obsluguje ale to musisz miec tel u siebie, ja na twoim miejscu zabralbym telefon czym predzj od takich fachowcow

Moja rada jeżeli nie masz pojęcia o tym co piszesz to lepiej nie pisz wcale.
    pozdr
  • #4 1836713
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    dokładnie - kalkulatorem to mozesz sobie policzyc ile wydałes na połaczenia korzystając z tego telefonu :)

a propos tematu - orientuje sie ktos kiedy bedzie upgrade nastepny SCDR2 ?

Sagmaster team nic w sumie jeszcze nie zrobił w temacie myx5-2.
  • REKLAMA
  • #5 1837705
    Kamilekp
    Poziom 12  
    Już na scdr jest upgrade do My-X5-2v jest to ver.11
  • #6 1838058
    K_o_N_z_I
    Poziom 17  
    mozecie wiezyc albo i nie i tak mam to gdzies ale do x5 tyle ze nie v2 sciagalem simlocka kumplowi i poszo jak z nokia od razu bez zbednych kombinacji, takie kody sa do wielu modeli telefonow nawet tych najnowszych tylko ze za takie kody slono si eplaci bo tylko niektoryz maja dostep ale ten kto szuka to znajdzie --> to jest tekst dla tych co chca serio w prosty i bezplatny sposob zdjac blokade a nie tych co tylko czekaja az sie jakis jelen trafi co moga zedrzec parenascie zl
    Bujajcie sie zydy

Moderowany przez bony78:

takie zachowanie nie ujdzie płazem :!: edytuj swoj post i go popraw tak aby nie obrazać innych :!: a i nad pisownia troche popracuj-->>Regulamin ostrzeznie #2

• #7 1838156
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Sam się bujaj i nie zaśmiecaj tego forum, bo słóży ono wielu ludziom. Zresztą nie ma co pisać, życzę sukcesów w ściąganie simlocków kodami.
  • #8 1838943
    krzyszrof.jakub
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Przepraszam, ale można zdjąć simlock za pomocą kodów, lecz z kilku typów telefonów najwdzięczniejsza jest pod tym względem nokia. Proszę sprawdzić pod tym adresem typy telefonów. Osobiście robiłem to z nokią 6210;6310i;3410 i jest ok.
    Niestety sagem myX5 nie występuje w zestawieniu.
    http://simlock.gsmservice.pl/unlock/nokia.php
    Pozdrawiam
  • #9 1839243
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Powiem to kolejny raz - nie ma mozliwości na dzień dzisiejszy (i nie bedzie mozliwe napewno w niedalekiej i dalekiej przyszłosci) generowanie kodów do zdejmowania simlocków z sagemów za pomoca kalkulatorów.

Nie wiem dlaczego inni "wszystko wiedzący" mącą innym w głowie pisząc o nieistniejacych kalkulatorach !!

Ja mam protą zasadę - jeżeli czegoś nie jestem pewien to poprostu pytam a nie opowiadam ludzią głup[oty z palca wyssane.

Proszę :

http://www.sagmaster.com/index2.php

To jest "kalkulator" do zciagania simlocków i nie tylko z sagemów.

@K_o_N_z_I@ - kup sobie najpierw taki sprzęt a potem mów o kilkunastu złotych i obrażaj innych którzy inwestują w sprzet.
    Jeżeli jesteś ciekaw ile to kosztuje to moge napisac Ci na PW.

Powtarzam jeszcze raz - nie ma mozliwości zciągania locków z sagemów za pomoca kalkulatorów biegajacych po sieci !!!!!
  • REKLAMA
  • #10 1839249
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Każdy wie że są modele gdzie smok schodzi kodem, ale denerwujące jest jak ktoś się wypowiada nie mając o tym zielonego pojęcia. Są kalki do starszych sagemów ale nie generują one kodu do unlocka na podstawie imei tak jak w noki tylko trzeba tak czy inaczej podpiąć telefon pod kompa kablem. A wszystkie nowsze sagemy to całkiem inna historia.
    pozdr
  • #11 1839274
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Nieraz poprostu rece opadaja jak człowiek słyszy i czyta takie "mądrości".
    Humor juz sobie zepsułem dziś od rana bezsensownym gadaniem kolegi @K_o_N_z_I@

Trzeba jeszcze przypomnieć ze w nowych sagemach trzeba sie podpinać pod testpointy a co za tym idzie rozebrać telefon - full manual kalk :)

Pozdrawiam.
  • #12 1839612
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Nie wiem czy wiecie ale kilku mądrali z techtronica zrobiło taką podpierdółkę ( fake kalkulatory )po to żeby tacy gówniarze się podpalali i robili zamęt.
  • #13 1842505
    K_o_N_z_I
    Poziom 17  
    przepraszam was wszystkich ale w x5 osobiscie zdejmowlaem simlocka z kodu, nie wiem czy da sie to powtorzyc w v2 x5 ale chcialem by cos poszukal on na ten temat, ja wiem tyle ze w normalnym x5 byla taka opcja i z niej skorzystalem dzieki ktorej mam wolny tel od blokady sim, idealnie kodom poddaja sie nokie, nawet te nowsze, bez problemu sciagnelem z 3310, 3410, 6310i oraz 6610, i w jednym z kalkulatorow ze stronki rosjan sciagnelem zbior roznych takich kalkulatorow gdzie byla opcja dla sagemow wiec skorzytsalem z niej i jakos po tym zabiegu telefon jest bez blokady, tka wiec ja zostaje tylko przy starszym modelu x5 i powtarzam jeszcze raz NIE WIEM JAK TO SIE MA DO v2 X5 wiec nie wyrzucajcie mi
  • REKLAMA
  • #14 1842640
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ciesze się że wykazałeś trochę skruchy. Ale tak czy inaczej dalej twierdzę że nawet z x5 nie ma możliwości ściągnięcia locka kalkiem, jak też i z wszystkich innych sagemów bo wszystkie potrzebują zczytania przez odpowiedni program. Jeżeli się mylę to prosze mnie poprawić i oświecić.
    pozdr
  • #15 1842703
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    dobre :) jak znasz ID telefonu, Field 0, oraz co najważniejsze !! hash i jak zamienia tenże hash fieldy to sobie możesz wyliczyć kod
  • #16 1842749
    dasior591
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    skąd mam znać filed?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości zdjęcia simlocka z telefonu Sagem myX5_2v w Lublinie. Użytkownicy wskazują, że nie istnieją powszechnie dostępne kalkulatory online generujące kody do odblokowania simlocka dla tego modelu. Starsze modele Sagem, takie jak myX5 (bez v2), mogły być odblokowywane za pomocą specjalnych kodów lub kalkulatorów, jednak w przypadku nowszych wersji, w tym myX5_2v, konieczne jest podłączenie telefonu do komputera za pomocą kabla i użycie dedykowanego oprogramowania lub sprzętu (np. Sagmaster). Odblokowanie często wymaga również rozebrania telefonu i dostępu do testpointów. Wymieniono, że Nokia jest bardziej przyjazna do odblokowywania kodami, natomiast Sagem wymaga bardziej zaawansowanych metod. Wskazano na dostępność aktualizacji oprogramowania (SCDR2 ver.11) dla myX5-2v, ale nie gwarantuje to prostego zdjęcia simlocka. W dyskusji pojawiły się także ostrzeżenia przed fałszywymi kalkulatorami i nieprecyzyjnymi informacjami w sieci. Podsumowując, zdjęcie simlocka z Sagem myX5_2v wymaga specjalistycznego sprzętu i oprogramowania, a proste kody lub kalkulatory online nie są skuteczne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA