logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Sagem MY-X5 przez kod, bez użycia kabla?

energy7 24 Paź 2005 14:27 2579 10
REKLAMA
  • #1 1924157
    energy7
    Poziom 23  
    Ocena: 33
    Czy jest możliwe usunięcie takie simlocka, tj przez kod.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1924355
    Cr2ShEr
    Poziom 14  
    jest to mozliwe tak samo jak usuniecie sim locka z kazdego siemensa kodem :!: ale nie ma zaden z pospolitych serwisantow do tego dostepu ja wiem ze taka mozliwosc jest bo widzialem to na wlasne oczy w jednej z firm :!:
  • #4 1924434
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Oczywiście kodem się usówa simlocka z tego sagema tylko wcześniej trzeba ten kod odczytać jakimś sprzętem który trochę kosztuje. Nawet mając kabel nic nie zrobisz, więc zapomnij o kodach i udaj się do komisu gdzie zrobią Ci to za 25-40zł.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 1924459
    energy7
    Poziom 23  
    Ten post został napisany właśnie dlatego, aby nie iść do serwisu.

Kiedyś widzialem taki kalkulator ale to chyba do wersji 911 sagema zy coś w tym stylu...
  • #6 1924628
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Rozumiem intencje Twojego postu, ale masz już jasną odpowiedź że bez sprzętu tego nie zrobisz. A ja też słyszałem dużo ciekawych rzeczy tylko że mijają się one z prawdą.
    pozdr
  • #7 1924805
    bisiu
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Cr2ShEr napisał:
    jest to mozliwe tak samo jak usuniecie sim locka z kazdego siemensa kodem :!: ale nie ma zaden z pospolitych serwisantow do tego dostepu ja wiem ze taka mozliwosc jest bo widzialem to na wlasne oczy w jednej z firm :!:

myslisz sie, z tego saema wogole nie da sie sciagnac locka kodemm jak to bywa w nokiach lub siemensach. kod czeba zczytac najpierw sprzetem z telefonu i dopiero pozniej sciagasz.
    zaden kalkulator ani bazy danych z kodami nie pomogą.
  • #8 1924858
    energy7
    Poziom 23  
    jeśli chodzi o rozne opisy to widzialem ze zmienialo sie w komorkach pamieci dane w menu serwisowym a potem jakas wartosc z komorek i imei i byl kod...
  • REKLAMA
  • #9 1924950
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Jasne!!!!!! Więc sobie pozmieniaj w menu wylicz kody i nie zawracaj głowy ludziom na forum, bo masz już kilka odpowiedzi a Ty dalej swoje. Życze powodzenia z simlockiem.
    pozdr
  • #10 1925061
    energy7
    Poziom 23  
    Niechce się tu z nikim kłócić, tylko kontynuowałem rozmowę....

A skoro nie chcesz nic wiedzieć to poprostu nie śledź tego postu.
  • #11 1944354
    bisiu
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    to forum to nie rozmowa tylko konkretne odpowiedzi, a nie nabijanie postow. Jesli kilka osob ci mowi cos to chyba juz tak jest skoro sam nie wiesz, a dalej piszesz swoje.
    z tymi kodami co piszesz mozna robic ze starymi sagemami typu 3026 a i tak bez kabla sie nie obejdziesz.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Usunięcie simlocka z telefonu Sagem MY-X5 za pomocą kodu jest teoretycznie możliwe, jednak wymaga uprzedniego odczytania tego kodu specjalistycznym sprzętem serwisowym, który jest kosztowny i niedostępny dla przeciętnego użytkownika. Próby zdejmowania simlocka bez kabla i bez odpowiedniego urządzenia są nieskuteczne. W przeciwieństwie do niektórych modeli Nokii czy Siemensów, dla Sagem MY-X5 nie istnieją powszechnie dostępne kalkulatory kodów ani bazy danych, które umożliwiałyby zdjęcie blokady bez fizycznego połączenia z telefonem. Najczęściej zaleca się skorzystanie z usług serwisu lub komisu, gdzie za opłatą (około 25-40 zł) simlock zostanie zdjęty profesjonalnie. W starszych modelach Sagem, takich jak 3026 czy 911, możliwe było manipulowanie pamięcią telefonu w menu serwisowym, ale i tam nie obejdzie się bez kabla lub specjalistycznego sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA