logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi mi box klatkuje obraz w aplikacji delta media player.

Jany91 24 Paź 2019 15:31 7389 9
REKLAMA
  • #1 18237127
    Jany91
    Poziom 1  
    Witam, na boxie od Xiaomi klatkuje mi obraz w aplikacji delta media player, ktoś się spotkał z podobnym problemem? Naklikalem juz chyba wszystko. Będę wdzięczny za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 18293613
    kAMIL-44
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam, mam ten sam problem, Reinstalowałem aplikację itp - bez zmian. Na kompie wszystko idzie płynnie więc łącze nie jest problemem. Sprawdzałem wszystkie możliwości - raz coś w ustawieniach wyłączyłem (ON/OFF) co poskutkowało tym że obraz przestał klatkować ale z kolei była zauważalna różnica między dźwiękiem a obrazem (rozjazd ok 0,5 sek). Zastanawiam się czy to wina MIBOX'a i czy wszystkie tak mają czy tylko mój i kolegi Jany91? :)
  • REKLAMA
  • #3 18508638
    513148149
    Poziom 11  
    Ocena: 68
    Należy wyłączyć renderowanie w ustawieniach aplikacji
  • REKLAMA
  • #4 18561660
    jordan125
    Poziom 10  
    W jaki sposób mogę wyłączyć renderowanie?
  • #5 18561665
    513148149
    Poziom 11  
    Ocena: 68
    Wchodzisz w ustawienia , lewy górny róg 3 kropki i tam ustawienia i włączanie lub wyłæczanie renderowania. U mnie wyłączone i wszystko śmiga elegancko.
  • #6 19058940
    Kszyhoo12
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Obecnie jest tam tylko kilka kanalow telewizyjnych z calej listy, ktore sie szybko laduja, a reszta albo w ogole nie dziala, albo laduje sie po kilku minutach oczekiwania. Sprawdzone na wszystkich systemach operacyjnych, to tez nie jest wina internetu. Na maile nikt nie odpowiada, kasa wyrzucona w bloto, caly serwis spadl totalnie na psy. Absolutnie odradzam wykupienie konta premium u nich.
  • REKLAMA
  • #7 19129956
    cehuone
    Poziom 9  
    Kszyhoo12 napisał:
    Obecnie jest tam tylko kilka kanalow telewizyjnych z calej listy, ktore sie szybko laduja, a reszta albo w ogole nie dziala, albo laduje sie po kilku minutach oczekiwania. Sprawdzone na wszystkich systemach operacyjnych, to tez nie jest wina internetu. Na maile nikt nie odpowiada, kasa wyrzucona w bloto, caly serwis spadl totalnie na psy. Absolutnie odradzam wykupienie konta premium u nich.

Używam już prawie rok czasu, śmiga aż miło 140 kanałów nie zależnie czy na telefonie, czy na PC obraz bardzo dobry. Jedynie problem z przycinaniem obrazu pojawia się na mi tv stick. Sprobuje wyłączyć to renderowanie, ale nie wiem gdzie tego szukać, czy w ustawieniach aplikacji DMP czy w ogólnych ustawieniach tam gdzie wszystkie aplikacje zainstalowane na mi tv stick. Czy jest możliwość utworzenia skrótu do DMP na główny ekran mi tv stick ?
  • #8 19481504
    Amelinowa
    Poziom 1  
    cehuone napisał:

Używam już prawie rok czasu, śmiga aż miło 140 kanałów nie zależnie czy na telefonie, czy na PC obraz bardzo dobry. Jedynie problem z przycinaniem obrazu pojawia się na mi tv stick. Sprobuje wyłączyć to renderowanie, ale nie wiem gdzie tego szukać, czy w ustawieniach aplikacji DMP czy w ogólnych ustawieniach tam gdzie wszystkie aplikacje zainstalowane na mi tv stick. Czy jest możliwość utworzenia skrótu do DMP na główny ekran mi tv stick ?

Mam dokładnie to samo. Rozwiązałes problem? Zastanawiam się nad zmianą na mi box
  • #9 19481527
    cehuone
    Poziom 9  
    Problem rozwiązany, zainstalowałem na mi aplikacje "tv launcher" i z pomocą jej wchodzę na Delta Media player.
  • #10 19989954
    Konrad01994
    Poziom 2  
    Spróbowałem też zainstalować lecz nic nie dało dalej lekko przycinajacy obraz ktoś może jakoś pomóc ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z klatkowaniem obrazu w aplikacji Delta Media Player na urządzeniach Xiaomi Mi Box oraz Mi TV Stick. Wiele osób próbowało różnych rozwiązań, takich jak reinstalacja aplikacji czy zmiana ustawień, jednak nie zawsze przynosiło to efekty. Jednym z sugerowanych rozwiązań jest wyłączenie renderowania w ustawieniach aplikacji, co pomogło niektórym użytkownikom. Inni zauważyli, że problem z przycinaniem obrazu występuje głównie na Mi TV Stick, a nie na komputerach. W końcu, jeden z użytkowników rozwiązał problem, instalując aplikację "TV Launcher", co umożliwiło mu lepszy dostęp do Delta Media Player.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA