Witam! Mam problem z ustawieniami Manipulatora INT-TSH.
Panowie z serwisu ustawili mi na ekranie statusu przycisk do makro otwierania bramy.
Chciałem się pobawić z ustawieniami ekranu statusu, połączyłem się z centralą Dloadxem przez ethm wszystko poprawnie wczytało. Znalazłem w sprzęcie manipulator i zmieniłem mu tapetę domyślną A na własną zrobioną w InfranView. Po zapisaniu okazało się, że na manipulatorze nic się nie zmieniło, ale zniknęła ikona makra. Zmieniłem więc tapetę na inną z folderu Satela (myślałem może że mimo właściwych parametrów (wymiary i głębia kolorów) coś nie pasuje manipulatorowi) nazwijmy ją B, ale ona też się nie wyświetla tylko cały czas ta fabryczna A. Jedyne co działa to zmiana położenia daty, godziny i koloru czcionki. To wszystko nanosi się natychmiast. Natomiast, ani nie ma możliwości dodatnia/przywrócenia ikony makra, ani zmiany tapety. Po wyłączeniu makra wyszarzenie w roku ekranu statusu znika, po włączeniu ponownym się pojawia, ale tylko na komputerze. Po kliknięciu zapis nie nanosi się to na manipulator. Co zabawne jak wyjdę z Dloadxa i połączę się jeszcze raz i dam odczyt to odczytuje mi tapetę B i ikonę jak wcześniej ustawiłem na komputerze mimo, że na wyświetlaczu jest domyślna tapeta A. Zainstalowałem Dloadx na innym komputerze, wczytałem dane jest zaznaczone wyświetl ikonę makra na ekranie statusu (mimo, że jej nie ma) i ustawiłem jeszcze inną tapetę C, która również się nie zatwierdziła. Zmiana koloru i czcionki działa. Dałem zapis wychodzę wczytuje i wyświetla mi tapetę C mimo, że nie ma jej na manipulatorze. Ale uwaga uruchamiam poprzedni komputer łącze się z centralą daje odczyt i pojawia mi się tapeta B, którą ustawiłem na tym komputerze właśnie. Zbaraniałem.
Po kliknięciu zapis w oknie sprzęt nie ma możliwości kliknięcia wyślij do centrali bo pojawia się informacja, że nic nie zostało zmienione.