mkmt81 napisał: pokazuje poziom sygnału odbieranego od klientów na pierwszej stronie w interfejsie WWW.
U mnie na pierwszej stronie jest spis urządzeń aktualnie podłączonych ale niestety bez wskaźnika sygnału.
KOCUREK1970 napisał: W sumie to nie bardzo rozumiem Twoje tym zainteresowanie.
Co jest powodem, że chcesz to sprawdzać, mierzyć?
Mam HUB do sterowania centralnym ogrzewaniem. Jest on połączony z głowicami na grzejnikach i termostatami radiowo. Sam jest podłączony do internetu przez router. Normalnie podłączony do domowej sieci wifi z hasłem. Potem do swojej chmury z kturą ja się łączę telefonem i mogę sterować ogrzewaniem. Jest też uwiązany na kablach. Zasilanie można wziąć z byle gniazdka. Jednak potrzeba kabelek do kotła żeby go uruchomił i jak postawię go w pobliżu kotła to na telefonie w app mam czasami komunikat utracono połączenie z hub. Gdybym miał siłę sygnału może udało by się znaleźć miejsce w pobliżu kotła żeby kabelek był krótki a hub miał stałe połączenie z wifi.
Żarówki które mam wifi mają łączność czy nie dwu kierunkową. Jak są włączone to zmieniając coś w app zmienia sie w app a po chwili w żarówce i żarówka raczej nie wysyła sygnału że to zrobiła. Ale musi wysyłać coś bo app wie jak żarówki nie ma w sieci jest np wyłączona wyłącznikiem to app pisze że niedostępna.