logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaka klawiatura membranowa z białym podświetleniem do 150 zł?

05 Lis 2019 13:22 1398 6
REKLAMA
  • #1 18259617
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18259670
    Reddious
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Polecam serdecznie Genesis RHOD 400, fajna cena i świetnie się sprawdza w praktyce :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18259671
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1194
    Tomequ123 napisał:
    obecny mechanik jest strasznie głośny.

Nieprawda. Mam corsair blue switch k95 i jest cichsza dużo niż razer blue switch.
    https://www.corsair.com/us/en/Categories/Prod...ards/K70-RGB-MK-2-Low-Profile/p/CH-9109017-NA
    A tak poważnie może ta:
    https://www.amazon.com/CORSAIR-K55-RGB-Gaming-Keyboard/dp/B01M4LIKLI
  • #4 18260995
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 18261046
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8292
    Ostatnio u kogoś trafiłem GEMBIRD UML-03. Klawiatura kosztuje 40 zł. Ma czerwone, niebieskie lub fioletowe podświetlenie, zupełnie wyraźne. Można ustawić je w trybie włączone (3 poziomy jasności), wyłączone i dla mnie bezużyteczne "oddychanie". Dla mnie najważniejsze było, żeby podświetlenie było jednolite, a nie w trybie "dyskoteka" - zmieniające kolory czy mrugające - bo szału przy takim dostaję. Również dobrze, żeby było użyteczne, czyli żeby na maksymalnym poziomie nie trzeba było się zastanawiać, co za napis jest na klawiszu. Nie wiem, czy był zapisywany ostatni stan (kolor/poziom), nie zwróciłem na to uwagi, ale podejrzewam, że ze względu na różne kolory wypadałoby taką informację zachować, żeby nie trzeba było co włączenie tego ustawiać.

Układ klawiatury mi pasował, blok główny i blok numeryczny rozdzielone kursorami i sześcioma klawiszami INS/DEL/HOME/END/PGUP/PGDN, nie ściśnięte jak w niektórych, a wspomniane sześć klawiszy w normalnym układzie, dwa rzędy po trzy klawisze, a nie jak w niektórych trzy rzędy po dwa, albo jeszcze lepiej 5 klawiszy (logitech coś takiego robi w niektórych modelach). Najogólniej standardowy layout, co jest dla mnie na plus. Pisało się na tym dość dobrze, chociaż nie mam dużych wymagań jeśli chodzi o klawiaturę. Siedziałem przy białym egzemplarzu i sztywność miało to cudo gorszą, niż stara klawiatura Della, której używam, ale znowu bez tragedii jakiejś większej. Gwoździ bym tym nie wbijał, ale przy zwykłym pisaniu się nie ugina. Również na plus (cały czas pamiętając cenę) było tworzywo - może nie z najwyższej półki, ale nie widać było tłustych śladów paluchów (miałem przez chwilę klawiaturę (Natec Genesis), na której po wymyciu rąk prawie wrzątkiem z dodatkiem płynu do mycia likwidującego według reklamy kilogramy tłuszczu jedną kropelką - po trzech minutach użytkowania było widać takie ślady, że na moim starym produkcie ze znaczkiem Dell po rozsmarowaniu obiadu na klawiaturze klawisze wyglądałyby na mniej oblepione).

Widziałem wariant biały, nie wiem jak z tworzywem w wersji czarnej. Za tą cenę nie ma się co szału spodziewać, ale generalnie zrobiło to na mnie lepsze wrażenie, niż kilka dwukrotnie droższych klawiatur.
  • REKLAMA
  • #6 18261161
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18354426
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje klawiatury membranowej z białym podświetleniem do 150 zł, preferując model o niskim lub średnim skoku klawiszy, który będzie cichy i łatwy w użyciu. W odpowiedziach polecano kilka modeli, w tym Genesis RHOD 400 oraz GEMBIRD UML-03, który kosztuje 40 zł i oferuje wyraźne podświetlenie w różnych kolorach. Użytkownik zauważył, że Genesis ma problemy z widocznością podświetlenia oraz wyginaniem się, a Corsair K55 RGB jest zbyt drogi. Klawiatura GEMBIRD nie zapisuje ostatniego stanu podświetlenia, co jest uznawane za zaletę, ponieważ użytkownik preferuje jednolite podświetlenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA