logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Apple iPhone 7 - Czy da się naprawić Audio IC po nieudanej naprawie?

JacekJbk 11 Lis 2019 16:18 918 1
REKLAMA
  • #1 18271921
    JacekJbk
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Uczę się napraw płyt głównych. Jestem jeszcze na bardzo wczesnym etapie z kilkoma porażkami i kilkoma sukcesami. Ćwiczę na telefonach z allegro. Znalazłem iPhone'a 7 "po nieudanej naprawie audio". Po zdjęciu układu ukazało się to (zdjęcie) :D Jak myślicie? Czy coś z tego będzie? Naprawiłem 4 standardowe połączenia, ale audio nadal nie trybi. Czy trzeba te brakujące pola odnowić? Z tego co widzę na schemacie to nie są zbyt istotne.
    Załączniki:
    • Apple iPhone 7 - Czy da się naprawić Audio IC po nieudanej naprawie? IMG_0514.JPG (1.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18272637
    RafalB

Poziom 28  
    Ocena: 221
    Wszystkie "connect" musisz odtworzyć i większość gnd też. Masowe pady/połączenia są również ważne i nie możesz ich pominąć
    Jedynie NC tj no connect możesz pominąć. Ściągnij sobie program phoneboard lub refox i zweryfikuj co dokładnie musi być zrobione.
    Konto firmowe:
    iFixThis
    Łowmiańskiego 18, Poznań, 60-685 | Tel.: 516XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.instagram.com/ifixthis.pl/
REKLAMA