logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakiej firmy Amplituner 2.1 kupić? Coś niezawodnego.

ALEXsisqo1979 11 Lis 2019 21:39 1143 3
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 18273308
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3787
    Podałeś naprawdę niewiele danych. Ile chcesz wydać? Ma być sprzęt nowy, czy używany? Do czego ma być wykorzystywany zestaw? Co ma być źródłem dźwięku w tym systemie? Czy potrzebujesz możliwość podpięcia USB, łączności bezprzewodowej, itp. Czy system ma współpracować z telewizorem, komputerem, konsolą do gier? I w końcu najważniejsze - dlaczego amplituner w systemie 2.1 ??? Sądzę, że do muzyki znacznie lepszym rozwiązaniem jest klasyczny zestaw stereo, a dobre kolumny naprawdę nie potrzebują "wspomagania" w postaci jakiegoś subwoofera. Z kolei jeśli sprzęt ma się sprawdzać wyłącznie w roli kina domowego, to lepiej zdecydować się na klasyczny system wielokanałowy - w tym wypadku efekt będzie znacznie lepszy od systemu z dwóch kolumn plus subwoofer.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18274000
    ALEXsisqo1979
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Ma to być sprzęt nowy. Amplituner będzie podłączony pod TV naziemną, komputer, odtwarzacz DVD i radia będę słuchał. USB może być, ale nie musi, łączność na kablach. Z kina domowego nie będę korzystał, TV, radio i muzykę słucham w stereo z subwoofera nie korzystam.
  • #4 18274579
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3787
    Możesz rozważyć takie modele;
    Cambridge Audio AXR 85
    Denon RCD N10
    Denon RCD M41DAB+
    Denon RCD M41
    Denon DRA 800H
    Denon CEOL DRAN4 "Piccolo"
    Harman Kardon HK3770
    Marantz Melody X M CR612
    Marantz Melody Steram M-CR412
    ONKYO CR-N775D
    ONKYO TX-8270
    ONKYO TX-8220
    ONKYO TX-8150
    ONKYO TX-8250
    ONKYO TX-L20D
    Pioneer SX-N30AE
    Pioneer SX-S30DAB
    Pioneer SX-10AE

Nic nie pisałeś o wymaganiach dotyczących formy i wymiarów, więc masz tam urządzenia standardowe, jak i mniejsze, a także przykłady w wersji silim Sądzę, że każdy z nich spełni Twoje wymagania. Który wybrać? Najlepiej skorzystać z pomieszczenia odsłuchowego i próbek z ulubionymi kawałkami muzyki, którą słuchasz.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA