logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zgrzewarka próżniowa - co wybrać, na co zwrócić uwagę?

teskot 27 Lis 2019 11:51 2742 7
REKLAMA
  • #1 18304469
    teskot
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 951
    Witam,
    jak w temacie. Przymierzam się do zakupu zgrzewarki próżniowej. Chciałbym coś prostego, w niezbyt wygórowanej cenie do sporadycznego użytku kilka razy w miesiącu. Zależy mi, żeby nie było problemu z zakupem folii/worków/rękawów. Jestem zielony w temacie, nigdy nie miałem styczności z takimi urządzeniami. Możecie coś doradzić?
  • REKLAMA
  • #2 18774086
    Dobromir pomysłowy
    Poziom 25  
    Ocena: 147
    Używałem chińską i wszystko ok. Taką kupisz już za 100zł a i taniej ale obawiam się że żywotność pompki to kilkadziesiąt godzin Więc kup z jak najdłuższą gwarancją wtedy 15zł . Ja mam większe potrzeby i zastanawiam sie czy nie zrobić samemu.
    teskot napisał:
    Zależy mi, żeby nie było problemu z zakupem folii/worków/rękawów.
    Tu nie ma problemu.
  • REKLAMA
  • #3 18774886
    abuhamza
    Specjalista AGD
    Ocena: 1021
    Ja tam mam jakąś z Lidla już ponad drugi rok, worki w Lidlu cały czas są praktycznie. Kosztowała 129.99zl. Worki też są tanie ale nie pamiętam na ta chwilę.
  • #4 18775084
    Dobromir pomysłowy
    Poziom 25  
    Ocena: 147
    Chińczycy robią dla różnych a towar różni się ceną i gwarancją w jednej sieci handlowej uwzględną ją -bo np. wchodzi na rynek a mnie np, oszukał carrefour. Napisz ile roboczogodzin czy worków zapakowała a gdybyś wyczaił jak zbudowana i trwała pompka jest, byłbym wdzęczny. Muszę kupić dla rodziny mają kilkanaście worków do zapakowania.Nie wiem dlaczego używki są stosunkowo drogie?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 18775403
    abuhamza
    Specjalista AGD
    Ocena: 1021
    Dobromir pomysłowy napisał:
    Chińczycy robią dla różnych a towar różni się ceną i gwarancją w jednej sieci handlowej uwzględną ją -bo np. wchodzi na rynek a mnie np, oszukał carrefour. Napisz ile roboczogodzin czy worków zapakowała a gdybyś wyczaił jak zbydowana i trwała pompka jest, byłbym wdzęczny. Muszę kupić dla rodziny mają kilkanaście worków do zapakowania i nie wiem dlaczego używki są drogie?

Za 129zl jak to się zepsuje po gwarancji rzucam to pod śmietnik.

Chyba sobie żartujesz, że będę tracił czas na sprawdzenie ile godzin to pracowalo i jaka pompa w środku..
  • REKLAMA
  • #7 18775629
    teskot
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 951
    Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Nie liczę na cud, nie szukam cudownego urządzenia za psie pieniądze. Trzeba będzie wydać kilkaset złotych to wydam. Chodzi mi po prostu o coś co działa, co będzie poprawnie spełniać swoją funkcję. Nie mam żadnego doświadczenia w tej materii. Wiem natomiast, że często jest tak, że materiały eksploatacyjne do urządzeń są niedostępne. Stąd też moje pytanie o rękawy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dzielą się doświadczeniami związanymi z zakupem zgrzewarek próżniowych, zwracając uwagę na ich cenę, jakość oraz dostępność materiałów eksploatacyjnych. Wskazują, że chińskie modele można nabyć już od 100 zł, ale ich żywotność może być ograniczona. Użytkownik z Lidla poleca model za 129,99 zł, podkreślając dostępność worków. W dyskusji pojawia się również model WACO V106-A, który użytkownik ocenia pozytywnie po intensywnym użytkowaniu. Wskazówki dotyczące wyboru zgrzewarki obejmują zwrócenie uwagi na gwarancję oraz dostępność akcesoriów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA