logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Moduł Conax a szybkość przełączania kanałów?

andpol 33 30 Lis 2019 11:39 1296 5
REKLAMA
  • #1 18310525
    andpol 33
    Poziom 39  
    Ocena: 1145
    Czy ktoś się orientuje czy typ/producent modułu Conax do Smart HD może mieć wpływ na szybkość przełączania kanałów. Kupiłem używkę Technisata i w nowym TV Samsung bardzo wolno się przełączają kanały. Oczywiście proporcjonalnie. Najszybciej się przełączają kanały SD, potem HD niekodowane i najwolniej HD kodowane. Rozumiem, że to normalne, ale czy typ modułu ma jakieś znaczenie? Ktoś, coś...? Do tej pory miałem Arivę 250 i tam opóźnienie było niezauważalne.
  • REKLAMA
  • #2 18310592
    Ryszard49
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    andpol 33, w moim przypadku zmieniałem kilka modułów i wniosek jeden, wszystko zależy od oprogramowania karty.
  • REKLAMA
  • #3 18310607
    andpol 33
    Poziom 39  
    Co rozumiesz przez oprogramowanie karty? Na kartę nie mam żadnego wpływu. To stara karta TNK zmigrowana do Smart HD. W Arivie chodziła całkiem szybko no ale zachciało się zmian... Zastanawiam się, czy szukać innego modułu, czy się przyzwyczaić?

Dodano po 11 [minuty]:

Włożyłem samą kartę do Arivy i potem moduł z kartą do Arivy. Różnica raczej nie zauważalna. Wychodzi na to, że to nowy TV tak muli.
  • REKLAMA
  • #4 18311082
    _kli_
    Poziom 41  
    Ocena: 1036
    andpol 33 napisał:
    Do tej pory miałem Arivę 250 i tam opóźnienie było niezauważalne.

Ja mam moduł nCam z niebieską parowaną Conax i na mojej leciwej Arivie 210 odkodowywanie HD trwa bardzo długo. Dla odmiany na Cryptobox szybko. Żeby było ciekawiej, to jeden z najnowszych tv UHD Samsunga nie rozpoznaje tego modułu i odbiór na nim jest niemożliwy.
    Masz wyłączoną blokadę rodzicielską w module?
  • REKLAMA
  • #5 18311152
    andpol 33
    Poziom 39  
    Też próbowałem moduł NC+ na kartę (obecnie na abonament) i też go TV nie widzi.
  • #6 18385785
    Raszowa83
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    andpol 33 napisał:
    Czy ktoś się orientuje czy typ/producent modułu Conax do Smart HD może mieć wpływ na szybkość przełączania kanałów. Kupiłem używkę Technisata i w nowym TV Samsung bardzo wolno się przełączają kanały. Oczywiście proporcjonalnie. Najszybciej się przełączają kanały SD, potem HD niekodowane i najwolniej HD kodowane. Rozumiem, że to normalne, ale czy typ modułu ma jakieś znaczenie? Ktoś, coś...? Do tej pory miałem Arivę 250 i tam opóźnienie było niezauważalne.

Nic z tym nie zrobisz bo to wymaga ingerencji.
    Na tv ingerencja jest praktycznie zerowa.
    Zainwestuj w dekoder na linuxie z CI/CI+.
REKLAMA