logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG K10 K430dsE - Nagłe spadki poziomu baterii i wyłączanie się telefonu

vebroz 10 Gru 2019 16:28 1650 2
  • #1 18331298
    vebroz
    Poziom 4  
    Ocena: 11
    Witam. Posiadam od ok. 3 lat Lg k10 dokładnie model K430dsE. Niedawno zauważyłem, że mam problem z baterią otóż ładuję ją do 100% i raz wszystko działa normalnie mogę wyjechać ją do 0% tak jak w każdym smartfonie, a czasem jej "odwala" i np. z 60% robi się 10-20% lub też telefon całkowicie się wyłącza po czym podłączam go do ładowarki i ukazuję się 60% normalnie magia... Dodam, że wymieniłem baterię chwilę działała normalnie, ale teraz znowu dzieję się to samo. Szukałem tego problemu w internetach i widzę, że to jest bardzo popularny problem modelu k10 z 2016 roku jak i z 2017, ale rozwiązania nie ma. Może tutaj ktoś coś doradzi, bo jest to już trochę męczące jak myślę sobię mam 70% wystarczy mi na połowę dnia, a tu bomba i się wyłącza... Z góry dzięki za pomoc.
    Tutaj zdj. z jakiegoś forum jak gość opisuję dokładnie ten sam problem.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #2 19055410
    Kajetan535
    Poziom 1  
    Witam.
    Miałem do czynienia z kilkoma telefonami LG i na każdym był ten sam problem. Poradziłem sobie z problemem rozładowując całkowicie baterię kilka razy po rząd aż faktycznie się rozładuje do 0% (powinno starczyć drugie rozładowanie). Rąbiąc tak miałem zamiar ,,zresetować" czujnik poziomu baterii. Działało za każdym razem, jednak po ok. 1-2 miesiącach problem powracał, jednak dopiero przy ok.10-20% baterii. Z czasem się to nawarstwia i przy większym procencie się rozładowuje w magiczny sposób. Obecnie jako telefon dodatkowy mam LG k10 M250 dual sim i padł mi przy 70%(przez około 2 lata nie rozładowałem go ani razu). Ten sposób zadziałał i nie powtórzył się do tego momentu (ok.2,5 miesiąca). Nie gwarantuje że zadziała zawsze, ponieważ może to być wina zużytej baterii, a nie błędnie odczytującego jej poziom czujnika.
  • #3 19055855
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 465
    Bateria do wymiany.
REKLAMA