logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak zasilania w centrali BFT Venere po podłączaniu przycisku typu dzwonek

gunio33 15 Gru 2019 14:34 756 3
REKLAMA
  • #1 18340958
    gunio33
    Poziom 2  
    Witam, mam problem po podłączeniu przycisku typu dzwonek w centrali BFT Venere zauważyłem brak zasilania. Mój błąd był taki ze przed podłączaniem powonieniem wyłączyć centrale od zasilania i tego nie zrobiłem. Moje pytanie czy mógł się spalić tylko jakiś bezpiecznik czy cała centrala jak to sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #2 18341384
    tmtch
    Poziom 20  
    Ocena: 86
    Przy podłączaniu przycisku ( NO) nie trzeba wyłączać centrali, to nie moduły np płytka radia. Prawie napewno wetknęłeś nie w tą "dziurkę" i tyle. Sprawdź bezpieczniki. Jak w trakcie twojej monterki poczułeś dym, zawołaj fachowca.
  • REKLAMA
  • #3 18341395
    gunio33
    Poziom 2  
    Dobrze jest podpięte bo wcześniej tez tak było podpięte i działało. Podczas podłączenia żaden dym nie poszedł. Sprawdzianem bezpieczni przy rozdzielni ale nie wywaliło dlatego jestem zdziwiony ze nie ma prądu w tej centrali. Próbowałem pilotem bramę otwierać nie da się próbowałem guzikami co są na centrali tez nie da się. Patrzyłem czy w gniazdku jest prąd tez jest.
  • #4 20473328
    vonGrzegorz
    Poziom 11  
    Ocena: 25
    Witam czy udało się naprawić centrale czy poszła do wymiany ?
REKLAMA