logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei P10 VTR-L29 uszkodzony aparat-kamera główna

seba81_88 19 Gru 2019 17:32 2130 6
REKLAMA
  • #1 18349493
    seba81_88
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam.
    Jak w temacie mam uszkodzony aparat w Huawei P10 VTR-L29. Aparat po włączeniu nie łapie ostrości działa tylko w trybie czarno-białym.
    Rozebrałem telefon jednen obiektyw lewy się zawiesz po delikatnym wciśnięciu go aparat działa prawidłowo ale tylko do czasu aż znów sie zawiesi i nie łapie ostrości.Zakupiłem nowy aparat ale po wymianie telefon w ogóle go nie wykrywa po wejściu w aparat od razu włancza sie przednia kamera a po przełonczeniu na tylną od razu się wyłancza aparat.Czy ten który kupiłem bedzie uszkodzony czy może chodzi o to ze to jakis inny model?Dodaję fotkę i dodam że numery na taśmach aparatu się różnią.Proszę o pomoc co dalej z tym robić.
    Na zdjęciu po lewej oryginalny aparat z telefonu ,po prawej z zieloną naklejką nowo zakupiony aparat.
    Huawei P10 VTR-L29 uszkodzony aparat-kamera główna
  • REKLAMA
  • #2 18352379
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Kupiłeś "nowy", czy z demontażu??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 18354131
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Reklamuj, pewnie jest uszkodzony. Przy takich objawach w mojej karierze nie tylko w huawei zawsze pomagała wymiana modułu kamery..... Tak na marginesie przeczytaj komentarze o tym gościu....
  • REKLAMA
  • #5 18354558
    seba81_88
    Poziom 10  
    No już napisałem maila czy mozliwa wymiana na inny do gościa u którego to zakupiłem i czekam na odpowiedz.
  • #6 18357553
    seba81_88
    Poziom 10  
    Witam Ponownie.
    Dziś dostałem odpowiedź na temat zakupionego aparatu.
    cytuję:
    "mieliśmy ostatnio podobną sytuację. Klient odesłał uznaną za wadliwą kamerę wraz z telefonem. Okazało się, że na czas naprawy (podłączenia kamery) nie odpiął baterii z płyty głównej. Zrobiliśmy jak należy i kamera zadziałała."
    Niestety u mnie nic to nie pomaga żadne odpinanie baterii przy montażu aparatu ani Hard Reset .Telefon nie widzi tego aparatu nadal.
    Odeśle go bo to raczej wada tego który kupiłem.
  • #7 18445030
    Walus90
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Kolego kupiłeś aparat do modelu VTR-L09 to może być przyczyną dlaczego on nie działa.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z aparatem głównym w telefonie Huawei P10 VTR-L29, który nie łapie ostrości i działa tylko w trybie czarno-białym. Po rozebraniu telefonu stwierdzono, że lewy obiektyw się zawiesza. Użytkownik zakupił nowy aparat, jednak telefon go nie wykrywa, a po przełączeniu na tylną kamerę aparat się wyłącza. Pojawiły się sugestie, że nowy aparat może być uszkodzony lub niekompatybilny, ponieważ zakupiony model był przeznaczony dla VTR-L09. Użytkownik planuje odesłać nowy aparat z powodu braku poprawy po próbach naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA