logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Huawei P10 Pro - Aparat nie łapie ostrości, działa tylko w trybie czarno-białym

sshhooff 20 Sie 2019 11:31 7068 6
REKLAMA
  • #1 18125237
    sshhooff
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Witam problem dotyczy huawei p10pro aparat nie łapie ostrości robi zdjęcia tylko z bliska. Czarno białe zdjęcia robi bez zarzutu. Czy ktoś zna przyczynę takiego działania? Telefon jest po wymianie modułu aparatu ponieważ poprzedni też przestał łapać ostrość i wydawał dziwne dźwięki jak by było tam jakieś zawarcie. Po wymianie na nowy moduł już nie brzeczy ale przy ustawieniach zdjęć kolorowych nie łapie ostrości. Miler100 miał taki sam problem i naprawił to tylko jak? https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3475749.html
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18125345
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2252
    sshhooff napisał:
    Miler100 miał taki sam problem i naprawił to tylko jak?
    Napisz do niego PW, prawdopodobnie wyczyścił nalot, jeżeli nie było wżerów, to mogło pomóc.
  • REKLAMA
  • #3 18126484
    sshhooff
    Poziom 2  
    leonov napisał:
    sshhooff napisał:
    Miler100 miał taki sam problem i naprawił to tylko jak?
    Napisz do niego PW, prawdopodobnie wyczyścił nalot, jeżeli nie było wżerów, to mogło pomóc.

Tak zrobiłem. Czekam na odpowiedź. Przez telefon brak opcji pisania PW.
  • Pomocny post
    #4 18285612
    krzysiekhys
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Hej, udało się naprawić? Wczoraj i mnie to samo dopadło...
  • REKLAMA
  • #5 18285857
    sshhooff
    Poziom 2  
    Tak udało się przez wymianę aparatu. Lecz nie na długo. Teraz wyostrza tylko bliskie zdjęcie krajobraz rozmazany...
  • REKLAMA
  • #6 18286571
    krzysiekhys
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Kurcze, no to szkoda, bo ogólnie spoko telefon, nadal daje radę jak na swój wiek, nawet bateria rozsądnie trzyma, ale akurat z aparatu to często korzystam, więc jedna z podstawowych funkcji mi wysiada.
  • #7 18316787
    sshhooff
    Poziom 2  
    To zupełnie jak ja. Lada dzień ma wyjść xiaomi note 10 pro. Chyba zamienię na to i kłopot będzie rozwiązany 😊 pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z aparatem w telefonie Huawei P10 Pro, który nie łapie ostrości w trybie kolorowym, a zdjęcia wykonuje jedynie z bliska. Po wymianie modułu aparatu, który wcześniej wydawał dziwne dźwięki, nowy moduł działa, ale problem z ostrością nadal występuje. Inni użytkownicy również doświadczają podobnych problemów, a jeden z nich sugeruje, że możliwe rozwiązanie to wyczyszczenie nalotu na obiektywie. Użytkownik rozważa wymianę telefonu na Xiaomi Note 10 Pro jako alternatywę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA