Witam!
Mam JBL Go 2 po gwarancji i wszystko chodzi w nim ok tzn. łączy się z urządzeniami, działa mikrofon przy połączeniu z telefonem, przyciski sterujące działają - można nimi sterować np. na YT, ale nie ma głosu. Resety urządzenia różnymi kombinacjami nic nie dają. Pomiary wyszły tak pomiędzy kabelkami:
- + i - 4,12V
- "-" i żółty od strony czerwonego 0,21V
- "-" i żółty przy czarnym 0V
- "+" i żółty od czerwonego 3,87 V
- "+" i żółty od czarnego 4,12 V
Nie pasuje mi to 0,21V... Nie zajmuje się elektryką i elektroniką, ale prądu do 5V nie ma się czego bać więc dlatego piszę. Pomiary robiłem z podłączonymi wszystkimi wtyczkami, a fotografie są z rozpiętymi.
Na samej baterii pomiary:
- + i - 4,12V
- + i żółty od strony czerwonego 4,09V
- + i żółty przy czarnym 4,09V
Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam
Mam JBL Go 2 po gwarancji i wszystko chodzi w nim ok tzn. łączy się z urządzeniami, działa mikrofon przy połączeniu z telefonem, przyciski sterujące działają - można nimi sterować np. na YT, ale nie ma głosu. Resety urządzenia różnymi kombinacjami nic nie dają. Pomiary wyszły tak pomiędzy kabelkami:
- + i - 4,12V
- "-" i żółty od strony czerwonego 0,21V
- "-" i żółty przy czarnym 0V
- "+" i żółty od czerwonego 3,87 V
- "+" i żółty od czarnego 4,12 V
Nie pasuje mi to 0,21V... Nie zajmuje się elektryką i elektroniką, ale prądu do 5V nie ma się czego bać więc dlatego piszę. Pomiary robiłem z podłączonymi wszystkimi wtyczkami, a fotografie są z rozpiętymi.
Na samej baterii pomiary:
- + i - 4,12V
- + i żółty od strony czerwonego 4,09V
- + i żółty przy czarnym 4,09V
Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam