logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Słuchawki Monster Beats Solo HD mają niepełny dźwięk po wymianie kabla

GONZOsquad 31 Gru 2019 09:51 1083 5
REKLAMA
  • #1 18371339
    GONZOsquad
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam
    Wymieniłem kabel w słuchawkach na nowy i mam problem z dźwiękiem. Dźwięk jest cichy, niepełny, jakby brakowało jakiejś ścieżki, brakuje basu itp. Za pierwszym razem kupiłem jakąś podróbkę kabla Beats z pilotem za ok 30-40zł. Pilot oczywiście nie działał zgodnie z opisem na aukcji, a kabel musiałem wkładać odwrotnie (czyli prosty jack do urządzenia a zgięty jack do słuchawek) bo inaczej dźwięk był cichy i niepełny. Kilka dni temu kupiłem oryginalny kabel Beats Audio bez pilota za ok 100zł i problem jest podobny, Dźwięk też jest niepełny, brakuje głębi, basu (ale inny niż na tamtym tanim kablu). Tak jakby ścieżki dźwiękowe w wejściu słuchawek/urządzeniu nie pasowały do ścieżek na wejściach jack kabla.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18371391
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Brakuje masy lub zamienione przewody w jednej ze słuchawek (zła faza).
  • REKLAMA
  • #3 18371444
    GONZOsquad
    Poziom 2  
    Brakuje masy/zamienione przewody - Hmmm chyba wiem o co chodzi, tylko, że słuchawki są oryginalne z Media markt i nowy kabel też jest oryginalny. Nikt przy nich nie grzebał. Wada produkcyjna ???? Nie wiem na ile to możliwe, żeby miały inaczej ułożone ścieżki jeżeli wszystko pochodzi od jednego producenta.

Zauważyłem coś takiego i Wydaje mi się, że kluczowe jest to, że słuchawki są na pilota, czyli wejście w słuchawkach jest przystosowane dla jacka TRZYścieżkowego. Jak wkładam do niego jacka dwuścieżkowego to występuje problem z dźwiękiem i czegoś w nim brakuje. Oczywiście na jacku 3 ścieżkowym wszystko jest OK, nawet przy zamienniku i przy starym zniszczonym kablu. Nie wiem tylko czy ma to sens ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18488920
    carlos922pac
    Poziom 1  
    Miałem podobny problem ze swoimi sluchawkami . W beats solo 2 kupiłem na allegro podobny kabel za 30 zł bas był ale tępy nie tak czysty jak na oryginalnym . Jedynym rozwiązaniem jest kupno prawdziwego kabla lub sprzedaż słuchawek i kupno oryginalnego kompletu słuchawki + kabel inaczej możesz się bawić i bawić
  • REKLAMA
  • #5 18489511
    GONZOsquad
    Poziom 2  
    O tak. Smutne to ale prawdziwe. Beats robi tak ze musisz mieć ich kabel. Jeśli oryginalnie był kabel z pilotem i mikrofonem to trzeba kupić identyczny. Inaczej ścieżki nie pasują. Ciekawe ze przez tyle czasu nie zrobili kabla na lightning do iPhone pomimo tego ze Apple wykupił dawno temu beats audio.
  • #6 18489516
    GONZOsquad
    Poziom 2  
    O tak. Smutne to ale prawdziwe. Beats robi tak ze musisz mieć ich kabel. Jeśli oryginalnie był kabel z pilotem i mikrofonem to trzeba kupić identyczny. Inaczej ścieżki nie pasują. Ciekawe ze przez tyle czasu nie zrobili kabla na lightning do iPhone pomimo tego ze Apple wykupił dawno temu beats audio.

Dodano po 59 [sekundy]:

Zakup oryginalnego kabla. Brak innych rozwiązań
REKLAMA