logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell 7559- Klawiatura się wyłącza po uśpieniu laptopa

nicramxx 02 Sty 2020 17:49 792 8
  • #1 18376061
    nicramxx
    Poziom 5  
    Witam,
    mam następujący problem. Kiedy wybudzę laptopa z trybu uśpienia to klawiatura nie chce działać - żaden klawisz nie odpowiada. Muszę z menu start wybrać, uruchom ponownie system i po tej czynności klawiatura wstaje.
    Dzieję się to również jeżeli laptopa włączę przyciskiem zasilania klawiatura również nie odpowiada - muszę ponownie go "uruchomić ponownie" i tak cały czas...

Miałby ktoś jakąś rade, jak to spróbować zmienić w systemie? Próbowałem zmienić sposób zarządzania energia w menadżerze urządzeń ale to nic nie pomaga.

Z góry dziękuje za pomocne wskazówki.
  • #2 18376072
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2777
    BIOS aktualny?
  • #3 18376102
    nicramxx
    Poziom 5  
    Tak, BIOS aktualny.
  • #5 18376823
    nicramxx
    Poziom 5  
    Windows 10. Wersja 1809.
    Aktualizacje mam wyłączone. Przed formatowaniem Windowsa miałem ten sam problem, lecz sam format nie pomógł.
    Myślę żeby przywrócić domyślne ustawiana BIOSu przez reset CMOS. Nic w nim nie grzebałem ale może to by pomogło.. bo szczerze mówiąc jest to mega irytujące jak trzeba "dwa razy" uruchamiać system, a google już przetrzepałem i rozwiązań brak.
  • #6 18379020
    PitD

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 237
    Zainstaluj najnowszą wersję. Jest już 1909 Oraz wszystkie aktualizacje.
    Zaznacz żeby ściągał do wszystkich produktów Microsoft.
    Sterowniki od chipsetu są od producenta czy z Microsoftu?
    Konto firmowe:
    Kuźnia Komputerowa
    Marsz.J.Piłsudskiego 17, Kraków, 31-110 | Strona WWW: https://www.kuznia.pl
  • #7 18380264
    nicramxx
    Poziom 5  
    Zainstalowałem najnowsza wersję. Aktualizacje również. Dalej klawiatura nie odpowiada.
    Wszystkie sterowniki ściągałem ze strony producenta.
  • #8 18380297
    KristoF82
    Poziom 21  
    Ocena: 32
    uruchom msconfig
    potem zakładka usługi
    następnie zaznacz kratkę "Ukryj wszystkie usługi Microsoft"
    następnie naciśnij "Wyłącz wszystkie"
    zastosuj i uruchom ponownie
    sprawdź czy coś się zmieniło
  • #9 18380387
    nicramxx
    Poziom 5  
    Dalej nic..
    Jest taki przypadek że rozłącza się cała klawiatura ale czasami się zdarzy że działają dwa przyciski na podświetlenie ekranu. Touchpad też się rozłącza. Wszystko wstaje po wybraniu "uruchom ponownie"

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z laptopem Dell 7559, w którym klawiatura przestaje działać po wybudzeniu z trybu uśpienia. Pomimo aktualizacji BIOS-u i systemu Windows 10 (wersja 1809), problem nadal występuje. Użytkownik próbował zmienić ustawienia zarządzania energią oraz zainstalować najnowsze sterowniki, jednak klawiatura oraz touchpad czasami się rozłączają, a ich działanie przywraca jedynie ponowne uruchomienie systemu. Proponowane rozwiązania obejmują reset ustawień BIOS-u oraz wyłączenie usług Microsoft w msconfig, ale nie przyniosły one oczekiwanych rezultatów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA