logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szpieg - program do zapisu historii pracy na komputerze

aras_aras 24 Wrz 2005 14:58 25901 8
REKLAMA
  • #1 1845447
    aras_aras
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam
    Wiem, ze istnieje programik, który pracuje w tle i zapisuje wszystkie czynnosci wykonywane na komputerze, łacznie z klikanym tekstem z klawiatury. Najczęściej są one stosowane do nadzorowania pracowników w firmach, ale w domu też czasami się przyda ;)
    Czy moglibyście polecić coś konkretnego?
    Dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 1845689
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    a w jakim konkretnie celu bo tego typu programy są zakazane na forum
  • REKLAMA
  • #3 1846522
    wiesniak
    Poziom 31  
    Ocena: 52
    poszukaj sobe na google jakiegoś programu do kontroli rodzicielskiej, one mają takie możliwości. kiedyś testowałem "na sobie" i całkiem niezłe możliwości miały te programy...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1847889
    martinpl
    Poziom 27  
    Ocena: 36
    a probowales appstraka? robi zrzuty ekranu, logi, zabezpiecza foldery haslem i wiele, wiele innych :)
  • Pomocny post
    #5 1848076
    DukE
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Do logowania tekstu z klawiatury wystarczy najprostszy keylogger, bardziej rozbudowane potrafia jeszcze wiele innych rzeczy.
  • REKLAMA
  • #6 1849123
    aras_aras
    Poziom 12  
    Jeśli chodzi o cel, to w zasadzie tylko ciekawość. No moze trochę inwigilacja dzieciaków w dobrej wierze. Nie wiem czy to jest zakazane, czy nie, ale dzięki za wstępne podpowiedzi, będę testował. Jak do tej pory nie bawiłem sie w te klocki, więc wszelkie sugestie są dla mnie pomocne.

Dodano po 21 [minuty]:

No i potrzebuje pomocy...
    Zainstalowałem keyloggera ze stronki
    http://www.widestep.com/elite-keystroke-recorder-info
    i mam mały problem jak go znaleźć, nigdzie go nie widzę. Na pewno jest zainstalowany, bo powtórna próba instalacji wykazuje, że taki program juz pracuje. OK, ale gdzie on jest (?)
    wyszukiwarka, program files, dodaj/usuń programy, menadzer zadań - nic nie wykazują
  • Pomocny post
    #7 1849515
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    To przed zainstalowaniem kolega nie przeczytał User Guide? Tam jest przecież wszystko opisane.
  • Pomocny post
    #8 1849891
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    niestety opisu działania i wykorzystywania tego programu nie przeczytasz na tym forum - regulamin zabrania ( moim zdaniem słusznie )
    podpowiedź jak ingiwilowac dzieci w "słusznej sprawie " może zosta awykorzystana do zupelnie innych celów - troche bardziej nie zgodnych z prawem.

pozostaje ci czytanie dokumentacji programu i kopanie w internecie - są fora gdzie pewne rzeczy tu zakazane są opisane
  • #9 1992013
    aras_aras
    Poziom 12  
    Temat wyczerpany i stwierdzam, ze moja ciekawosc została saspokojona.
    100% skutecznośc z tymi keyloggerami :)
    Pozdro.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programów działających w tle na komputerze, które rejestrują historię pracy, w tym zapisywanie tekstu z klawiatury (keyloggery). Użytkownik poszukiwał rekomendacji takich narzędzi, głównie do nadzoru dzieci. Wskazano, że programy do kontroli rodzicielskiej często posiadają podobne funkcje. Wspomniano aplikację Appstraka, która wykonuje zrzuty ekranu, tworzy logi i zabezpiecza foldery hasłem. Podkreślono, że najprostsze keyloggery wystarczą do rejestrowania tekstu, a bardziej zaawansowane oferują dodatkowe funkcje. Zwrócono uwagę na ograniczenia regulaminowe forum dotyczące omawiania takich programów ze względu na potencjalne naruszenia prywatności i prawa. Użytkownik miał problem z lokalizacją zainstalowanego keyloggera Elite Keystroke Recorder, który działał ukrycie. Ostatecznie potwierdzono skuteczność keyloggerów w rejestrowaniu aktywności na komputerze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA