logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Legalny program do zapisywania operacji na komputerze bez haseł

zonkil 11 Kwi 2007 20:35 2534 3
REKLAMA
  • #1 3777996
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Witam
    Potrzebuję legalnego programu, który będzie zapisywał do plików txt wszystkie operacje które były zrealiwoane na komputerze. Także dobrzeby było gdyby zapisywał znaki wpisane na klawiaturze omijając hasła. Nie mam na myśli keyloggerów bo są one nielegalne!
    Dzięki!
  • REKLAMA
  • #2 3778394
    PiotrekE
    Poziom 13  
    O ile dobrze wiem to nie ma takiego programu.
    Gdyż program nie jest w stanie rozróżnić czy piszesz hasło czy login, nick czy zwykły tekst w edytorze. Jest jedynie możliwość rozróżnienia przy jakiej aktywnej aplikacji był wpisany. Jeżeli jest to aplikacja okiekowa (w odróżnieniu do aplikacji graficznych np. gry 3D) to można dodatkowo można odczytać rodzaj pola i nazwę obiektu.
  • REKLAMA
  • #3 3778732
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    voodoos napisał:
    Nie mam na myśli keyloggerów bo są one nielegalne!

A od kiedy keyloggery są nielegalne ?
    Podlegają takim samym prawom jak każde inne oprogramowanie. Jeżeli jest zainstalowane za zgodą i wiedzą właściciela oraz zgodnie z licencją to jest to jak najbardziej legalne (Keyloggery : Jak działają i jak można je wykryć) !

Faktem natomiast jest, że większość legalnych keyloggerów może zostać użyta do kradzieży danych i jest stosowana przez internetowych przestępców.

Stosowanie keyloggera (czy podobnego typu programu) przez właściciela komputera (na jego komputerze) jest całkowicie legalne. Nie wypowiadam się na temat moralnego aspektu takiego działania bo to zupełnie inna sprawa.

Zerknij na programy na PC World Komputer-BEZPIECZEŃSTWO\KONTROLA RODZICIELSKA
  • #4 3779601
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Znalazłem coś takiego "uplook - profesjonalny audyt oprogramowania"
REKLAMA