logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Bosch VeroCafe Latte TES50328RW/05 - nie działa płukanie urządzenia

slavkoj 14 Sty 2020 09:33 1704 4
REKLAMA
  • #1 18401977
    slavkoj
    Poziom 7  
    Cześć
    Mam problem z ekspresem Bosch VeroCafe Latte. Przestał zaparzać kawę, a woda wyciekała do tacki na skropliny. Wymieniłem uszczelkę na zaworku (niebieski element zaparzacza) i aktualnie kawę zaparza już właściwie. Ale nie działa za to funkcja "płukanie urządzenia" - uruchamia się i słychać że pracuje ale woda nie wylewa się przez dozownik. Wiecie może co jeszcze powinienem wymienić?
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 18403276
    sorier
    Poziom 30  
    Ocena: 632
    slavkoj napisał:
    woda nie wylewa się przez dozownik

A gdzie sie wylewa?
  • REKLAMA
  • #3 18404906
    slavkoj
    Poziom 7  
    do tacki na skropliny
  • REKLAMA
  • #4 18405013
    sorier
    Poziom 30  
    Ocena: 632
    Przecież my tego nie widzimy. Sam musisz zajrzeć do ekspresu i znaleźć wyciek. Zacznij od okolic dołu zaparzacza.
  • #5 19787268
    barti777
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Też mam ten problem z verobar 100 wodą leci do tacy przez multizawor z wężyka spustowego multizawor pracuje bo go słuchać wszystko jest normalnie tylko że jak robi kawę albo płukania to odrazu do tacy leje jak by multizawor się ustawiał zawsze na spuszczanie wody sprawdzałem multizawor czy nie jest zatkany jest w porządku nie wiem czy pompka może być slaba już czy elektronika coś bruzdzi ale ekspres niby normalnie pracuje a wodę kieruje zawsze do tacy wiecie o co chodzi ?
REKLAMA