logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JBL TUNE 500BT - brak sterowników

dynasty132 31 Sty 2020 15:01 30264 16
REKLAMA
  • #1 18439958
    dynasty132
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Witam mam problem z podłączeniem słuchawek do laptopa, bluetooth widzi je ale nie może zainstalować do nich sterowników, na stronie oficjalnej jbl też ich nie znalazłem. Bardzo proszę o pomoc. W załączniku zdjęcie z menagera urządzeń
    Załączniki:
    • JBL TUNE 500BT - brak sterowników bb.png (175.72 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 18440164
    dynasty132
    Poziom 8  
    probowałem z tego skorzystac, jednak nie jest to aktualne mianowicie nie da sie pobrac tych sterownikow za darmo, badz nie wyszukuje ich poniewaz windows 7 nie jest juz wspierany. Czy jest tu ktos kto polaczyl juz te sluchawki ze swoim laptopem ?
  • REKLAMA
  • #4 18440200
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 993
    Co to za laptop?
    Tak patrzę, one są BT 4.1
    Ja mam w laptopie chyba BT 4.0
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3609060.html

Dodano po 15 [minuty]:

dynasty132 napisał:
    probowałem z tego skorzystac, jednak nie jest to aktualne mianowicie nie da sie pobrac tych sterownikow za darmo,
    Być może.
    Kiedyś uczestniczyłem w jakiejś dyskusji o sterownikach do BT 4.?
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3532323.html#17649799
  • REKLAMA
  • #5 18440311
    dynasty132
    Poziom 8  
    Manufacturer:LENOVO
    Model:Lenovo Ideapad Y700 (80NV

Dodano po 2 [godziny] 16 [minuty]:

nie wiem jak ale jakims cudem doszedlem do momentu ze polaczylem sie ze sluchawkami oraz moge nagrywac dzwiek i odtwarzac, jednak jest on tragiczny robot polaczony z graniem na gitarze jesli wiecie o co mi chodzi. ewidentnie brakuje jeszczze jakiegos stera. ktos cos ?
    dodam tylko ze jak z telefonem sparuje to dzwiek jest idealny
  • REKLAMA
  • #7 18441120
    dynasty132
    Poziom 8  
    znowu nie wiem jak do tego doszedlem ale mam juz normalny dzwiek w sluchawkach z youtube, niestety napotkalem kolejny poroblem. kiedy wlaczam ts3 na sluchawkach przestaje dzialac dzwiek jak polacze sie z serwerem, jak sie rozlacze spowrotem sa dzwieki. ktos cos ?
  • #8 18779617
    KenshinPL
    Poziom 2  
    Witam

Podłączę się do tematu może ktoś zna odpowiedź. Słuchawki jak temacie. Po udanej instalacji adapter bluetooth 4world (łatwe nie było). Podłącza mi słuchawki jako zestaw słuchawkowy. W urządzeniach jest widoczny nawet z nazwą JBL TUNE500BT, ale nie mam go w opcjach dźwięku by przełączyć na to urządzenie. Przeglądałem właściwości, panele zarządzania niestety nigdzie nie widzę by ustawić to jako urządzenie do odtwarzania dźwięku. Może to wina kiepskiego adaptera? Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
  • #9 19063008
    keyveePL
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Podpinam się też pod temat. Widzi jako zestaw słuchawkowy i tyle, nie ma dzwieku
  • #10 19065460
    KenshinPL
    Poziom 2  
    Dopiero przejście na win 10 pomogło. Działa bez problemu.

Pozdrawiam
  • #11 19065496
    keyveePL
    Poziom 2  
    Tak ale nie mam zamiaru zmieniac systemu zeby uzywac sluchawek
  • #12 19111918
    cukier20
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Mnie się udało w ten sposób, że w ustawieniach dźwięku słuchawki widziane były jako "bluetooth hands free audio" to było mono i "moduł renderujący audio bluetooth " to stereo. Na pierwszym po prostu kliknąłem prawym przyciskiem myszy i dałem wyłącz . I u mnie zadziałało.
  • #13 19111935
    keyveePL
    Poziom 2  
    A mi sie udalo instalujac sterownik z plyty do przekaznika bluetooth
  • #14 19170358
    Szubi007
    Poziom 1  
    Witam
    Elo, Szukam magika który mógłby pomóc w rozwiązaniu problemu. W żaden sposób nie mogę podłączyć słuchawek bezprzerwowych firmy JBL LIVE 650BT NC z komputerem (laptopem), niby wszystko jest sparowane a dźwięk nadal nie działa. Ogólnie słuchawki działają parując je z telefonem, więc na pewno nie jest to problem ze sprzętem. Dodam tylko że tą samą konfiguracje przeprowadzałem na 3 laptopach i w każdym mam ten sam problem. System operacyjny Windows 10.
    Opis problemu - parując słuchawki bezprzewodowo standardowo wyszukujemy urządzenie, które system znajduje. Niestety po sparowaniu słuchawki widnieją jako inne urządzenie a system łączy je nie jako słuchawki tylko jako jakiś dziwny sprzęt! Słuchawki aby działały nie potrzebują dodatkowego adaptera, powinny automatycznie się połączyć z laptopem. Informacyjnie z laptopem łącze głośnik bezprzerwowy i wszystko jest ok, automatycznie wykrywa go jako tzw. słuchawki i wszystko działa. Gdzie tu kurczę jest problem, bo już zgłupiałem ? Dodam jeszcze że syna słuchawki bezprzewodowe tej samej firmy również nie mogę połączyć z laptopem, jest ten sam problem. Poniżej zdjęcia jak to wygląda przed sparowaniem i po sparowaniu w Windows. Słuchawki nie są sparowane z innym urządzeniem. Pomożecie JBL TUNE 500BT - brak sterowników JBL TUNE 500BT - brak sterowników
  • #16 19455735
    kxt3
    Poziom 8  
    Ocena: 14
    Hej, mnie sie udalo wszystko zrobic dzieki powyzszym sterownikom.

I was having trouble installing ( on Win 7 64 bit ) my Bluetooth 5.0 adapter from eBay to connect my desktop computer to my JBL E500BT headphones. I was able to solve the problem with these drivers:

https://drive.google.com/u/0/uc?id=1cThcmEjmPOxPStDdrWx5bHiyy_gv2xXF&export=download

unpack und installiert, and Start-> Devices and Printers -> Dongle ->Right Click -> Properties -> Hardware -> Generic Bluetooth Ratio -> Properties -> Change Settings -> Driver -> Update Driver -> Browse my computer for drivers -> Let mi Pick from a list available drivers on my computer -> Have Disk -> C:\Program Files (x86)\CSR\CSR Harmony Wireless Software Stack\CsrBtSys.inf or other driver.inf from here. and OK -> OK and dann is all installed. CSR Driver.

After that, the computer installed additional drivers and all the latest Bluetooth devices work properly!
  • #17 19835493
    Zigg
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    OTO jak rozwiązałem problem z połączeniem słuchawek JBL Tune 510BT do laptopowego bluetootha dla Windows 7.
    Słuchawki były widziane przez laptopa, lecz nie odtwarzały dźwięku.
    Kroki w punktach (BT=Bluetooth):
    - włączenie modułu BT w laptopie
    - usuniecie istniejących urządzeń BT zapisanych w Windows
    - odinstalowanie istniejących sterowników BT
    - ponowne uruchomienie Windows,
    - pobranie ORYGINALNYCH sterowników BT dla konkretnie naszego laptopa ze strony producenta,
    - instalacja sterowników
    - znowu ponowne uruchomienie Windows
    Zgodnie z poniższym filmem ( https://www.youtube.com/watch?v=RrD3rVDsX2I )
    - Start -> w szukajce wpisać services.msc (wpisać całość) i uruchomić
    - odnaleźć wpisy zaczynające się słowem Bluetooth
    - w każdym z nich wejść we Właściwości, ustawić jako AUTOMAT, Zastosuj, Stop-aby zatrzymać, Start-aby uruchomić, OK, po zamknięciu się okienka kliknąć prawym przyciskiem myszy na modyfikowanej usłudze i dać Uruchom ponownie,
    - uruchomić Windows ponownie,
    - zresetować słuchawki wciskając na włączonych na około 5 sekund równocześnie przyciski + oraz - , wydadzą dźwięk,
    - wejść w ustawienia Bluetooth, wyszukać urządzenie, kliknąć jego ikonkę i Windows powinien z automatu przestawić dźwięk na słuchawki a po ich wyłączeniu dźwięk automatycznie wraca na głośnik.

Tak to u mnie zadziałało i działa do tej pory :)

Jeśli pomogłem - kliknij punkt.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problemy z podłączeniem słuchawek JBL TUNE 500BT do laptopów, szczególnie z systemem Windows 7, gdzie brak jest odpowiednich sterowników. Wiele osób zauważa, że mimo sparowania słuchawek, dźwięk nie działa lub jest niskiej jakości. Wskazówki obejmują: usunięcie istniejących urządzeń Bluetooth, odinstalowanie sterowników, pobranie oryginalnych sterowników ze strony producenta, a także aktualizację sterowników Bluetooth. Niektórzy użytkownicy sugerują, że przejście na Windows 10 rozwiązało ich problemy. Inne rozwiązania obejmują modyfikację ustawień dźwięku w systemie oraz instalację sterowników z płytki do adapterów Bluetooth.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA