logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o tanich odtwarzaczach MP3 z Allegro: jakość dźwięku i funkcje

towerone 27 Wrz 2005 12:18 1434 7
REKLAMA
  • #1 1853006
    towerone
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Chcialbym poznac Wasze zdanie na temat tanich odtwarzczy mp3, ktore ostatnio sie mnoza na allegro jak grzyby po deszczu. Dobre to to jest? Czy tylko mozno sobie sluch od tego uszkodzic? A radio w tym jest oki, stabilne, nie gubi fal? Odtwarzacze te wyposazone sa rowniez w dyktafon, co o nim sadzicie?
    [http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=64115521]
    [http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=63403357]
  • REKLAMA
  • #2 1853843
    Auudi
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Krótka żywotność;];] To ich główna wada.
  • REKLAMA
  • #3 1853980
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Krótka żywotność zależy jedynie od sposobu używania. Ja bym się nie napalał na ten dyktafon. Miłą rzeczą jest to że ten chiński chłam przy niższej cenie od firmowego posiada dodatkowe opcje (np odczyt plików txt, albo blokada hasłem).
  • #4 1854062
    Mefu
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    ja takowy odtwarzacz kupiłem.... wygląda na twardy :) Jeśli sie z nim obchodzić po ludzku to pewnie troche posłuży :) radio fal łapie niewiele (ale to pewnie dlatego że mieszkam w takim miejscu). Dyktafon stosunkowo czuły..... jak "do niego" będziesz mówił to napewno zapisze, a jeśli chodzi o zapisywanie np. wykładów to już może być gożej (ale nie próbowałem). Jezeli chodzi o sam odtwarzacz mp3 to jest spoksik. Muzyka naprawde klasa. Ładnie gra (a jestem wymagający).
  • REKLAMA
  • #5 1857911
    towerone
    Poziom 15  
    Mefu, o ktorym mowisz ze kupiles? O tym tanszym? Czy o tym drozszym z wyswietlaczem OLED?
    Z Waszych odpowiedzi wnioskuje, ze te odtwarzacze nie sa takie tragiczne. To dobrze bo ich cena ciagle spada, moze sie wreszcie zdecyduje:)
  • #6 1858690
    Mefu
    Poziom 22  
    Kupiłem ten: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=64115521

Chociaż musze ci powiedzieć że gdyby ten samsung miał rozsądną cene i 1GB to bym go wzioł :) Bo wyświetlacz naprawde ładny no i marka :)

----EDIT----

Jednak nie wziołbym go bo ma wbudowaną baterie :/ Ja zawsze wole wymienić akumulatorek i wrzucić do ładowarki niż ładować przez usb (mimo ze takie ładowarki też są.)
  • REKLAMA
  • #7 1863317
    towerone
    Poziom 15  
    Widze, ze kupiles ten odtwarzacz od APTELa. Tez od nich chcialem brac. Maja chyba jedne z tanszych na allegro, a poza tym w tych ich odtwarzaczu podoba mi sie ze nie ma takiej skuwki na wtyczke USB, jak wiekszosci innych odtwarzaczy na allegro.
    Powiedz mi jeszcze cos, ten odtwrzacz chodzi na na malym czy na duzym paluszku? Bo na tej aukjci co podales jest, ze daja gratis baterie AA, a mnie sie wydawalo, ze one chodza na AAA.
  • #8 1864069
    Mefu
    Poziom 22  
    Nie kupiłem konkretnie od Aptela ale dokładnie taki sam. :) Bateria to mały paluszek AAA. Sprawdzałem i na DURACELach mp3 gra prze 9-11 godzin.

Odrazu powiem zebyś kupił sobie dobre słuchawki bo te dołączone do zestawu są lipne że cos. Zawsze tak jest. "Słuchawki na smyczy do odtwarzaczy mp3" to przerost formy nad trescia. Jeżeli zależy ci na jakości to kup sobie jakieś DUŻE markowe słuchawki. Ja mam sony i dźwięk jest bez zarzutu. Poprostu nie oceniaj jakości odtwarzacza na słuchawkach z zestawu.

Podsumowanie tematu

✨ Tanie odtwarzacze MP3 dostępne na Allegro charakteryzują się głównie krótką żywotnością, która jednak zależy od sposobu użytkowania. Wiele modeli oferuje dodatkowe funkcje, takie jak odczyt plików txt, blokada hasłem czy wbudowany dyktafon. Jakość dźwięku w niektórych egzemplarzach jest zadowalająca, pod warunkiem użycia dobrych, markowych słuchawek, gdyż dołączone często są niskiej jakości. Radio FM działa stabilnie, choć zasięg fal może być ograniczony lokalizacją użytkownika. Dyktafon jest czuły i nadaje się do nagrywania rozmów, jednak do rejestracji wykładów może być mniej efektywny. Popularne modele z Allegro zasilane są bateriami AAA, oferując około 9-11 godzin pracy na markowych akumulatorach. Wśród użytkowników pojawiły się preferencje dotyczące wymiennych baterii zamiast wbudowanych akumulatorów ładowanych przez USB. Warto zwrócić uwagę na brak osłonek na wtyczki USB w niektórych modelach, co może wpływać na wygodę użytkowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA