Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW Golf 5 1k1 - Błąd 01044 trailer module

DukeMZ 13 Feb 2020 19:57 756 2
    DukeMZ
    Level 11  
    Witajcie.

Do tej pory nie mialem żadnych problemów z moim mk5, od czasu do czasu sprawdzam sobie z ciekawości błędy w sterownikach i od kilku miesięcy notorycznie pojawia się błąd:
    VW Golf 5 1k1 - Błąd 01044 trailer module VW Golf 5 1k1 - Błąd 01044 trailer module

O ile dobrze rozumiem, nie da się nawet ręcznie połączyć z modułem przyczepy (samochód posiada stały hak i działające gniazdo). W kodowaniu bramki CAN widać, że trailer module jest odznaczony. Pytanie jest takie, czy powinienem go zaznaczyć? Nie pamiętam jak to było zakodowane kiedy wszystko działało, sam na pewno też tego nigdy nie zmieniałem..

VW Golf 5 1k1 - Błąd 01044 trailer module
  • Helpful post
    spinacz
    Level 41  
    Kolego jeszcze nie widziałem by kodowanie bramki się zmieniło samo z siebie, tak zaznacz ptaszkiem hak w bramce i błąd powinien zniknąć.
    DukeMZ
    Level 11  
    Zaznaczyłem trailer, błąd kodowania bramki CAN zniknął. Martwi mnie jedynie fakt że nie mogę się połączyć z modułem przyczepy, ale z drugiej strony nie pamiętam zczy kiedykolwiek się dało.

Bo co w ogóle robi ten moduł? Nie zaswieca światła przeciwmgłowego tylnego jeżeli wykryje ze jest przyczepa podpięta?