logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić BootLoop w Huawei P8 Lite ALE-L21 bez dostępu do FastBoot?

Rejsende 15 Lut 2020 19:37 2391 4
REKLAMA
  • #1 18472972
    Rejsende
    Poziom 2  
    Witam. Na wstępie dodam, iż jestem nowy na forum i nie wiem czy powinienem swój temat umieścić w tym dziale, więc jeżeli coś się nie zgadza to bardzo proszę administracje forum o przeniesienie do innego działu. Z góry dziękuję!

A teraz przejdźmy do mojego problemu...
    2 lata temu został przeze mnie zakupiony telefon Huawei P8 Lite (ALE-L21) i wszystko ładnie działało, aktualizacje robione na bieżąco, brak "śmieci" na telefonie oraz nigdy nie serwisowany. Miesiąc temu przerzuciłem się na nowy telefon (również firmy Huawei) i P8 poszła w odstawkę. Dzisiaj chciałem uruchomić telefon aby wyczyścić z niego wszystkie dane i sprzedać, ale nie jestem w stanie go uruchomić (mowa oczywiście o P8) podejrzewam, że wpadł w BootLoop'a. Próbowałem wejść w FastoBoot'a, ale nic mi to nie dało, ponieważ wyskoczył mi komunikat, że telefon jest zablokowany, następnie chciałem wykonać HardReset, ale po wybraniu opcji Recovery system / wipe cache w kółeczku wyskoczył mi wykrzyknik, więc wszedłem w Huawei eRecovery, połączyłem się z siecią i chciałęm pobrać nową aktualizację, lecz wyskoczył mi komunikat Getting package into failed!

I tutaj nasuwa mi się pytanie. Czy da się jeszcze ten telefon jakoś uratować w domowych warunkach? Nie jestem wielbicielem serwisów i niechętnie płacę za naprawy, wolę sam wymienić. Z góry dziękuję za wszelkie udzielone informacje.
  • REKLAMA
  • #2 18474798
    WitJar
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Spróbuj wgrać soft z karty pamięci.
  • REKLAMA
  • #3 18474828
    Rejsende
    Poziom 2  
    Podeślesz jakiegoś linka z dobrym poradnikiem? Prawdopodobnie trzeba go jeszcze odbrandować a Huawei nie wysyła już kodów serwisowych

EDIT!!!
    Niestety wywala mi dwa errory:
    "Func NO : 10 (boot image)
    "Error NO : 1 (security verify failed!)"

ROM został pobrany ze strony Huawei, dokładnie Android 6.0 (Marshmellow) i przez branda (tak myślę) nie da się nic zrobić :/
  • REKLAMA
  • #4 18475841
    WitJar
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Akurat z odblokowaniem BL to nie ma problemu zrobisz sam w domu . Co do poradnika to skoro chcesz odblokować BL to narazie nie ma co bawić się z softem .
  • #5 18491557
    Rejsende
    Poziom 2  
    Brak zainteresowania tematem = ZAMYKAM
REKLAMA