Cześć, mój problem polega na tym, że explorer.exe uruchamia się ponownie cały czas. Zupełnie nie mam pojęcia co zrobić. Windows 10.
Przesyłam logi w załączniku.
Załączniki:
Addition.txt(30.12 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
FRST.txt(34.07 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
1. Przerzuciłem wszystkie rzeczy z pulpitu w inne miejsce.
2. Wykonałem fixa.
3. Wykonałem rozruch, problem nadal występuje.
explorer.exe - Błąd systemu
System wykrył w tej aplikacji przekroczenie buforu opartego na stosie. Przekroczenie może umożliwić złośliwemu użytkownikowi uzyskanie kontroli nad tą aplikacją.
Wszystkie usługi podświetlone na różowo dałem na disable. Brak zmian. Mam problem z utworzeniem nowego użytkownika więc odpaliłem profil administratora z komendy w cmd. Tam wszystko działa. Niestety zależy mi na tamtym użytkowniku;/.
Jest mnóstwo programów, ktore korzystają z tego profilu. Wystarczy przenieść tylko pliki z C:\Users\"User" na np. inną partycję, usunąć ten profil, stworzyć nowy z tą samą nazwą, zrzucić dane w te same miejsca i teoretycznie powinno wszystko działać?
Mozesz wszystko przywrocic z wyjatkiem plikow rejestru z katalogu glownego konta. Przez co musisz sie liczyc z tym, ze czesc programow moze nie dzialac poprawnie.
Przywrocilem system do punktu, który utworzył się tydzień temu. Pc włączył się normalnie, profil działał ( ten wcześniej uszkodzony), wyłączyłem komputer. Dziś uruchamiam i Blue screen bez numeru błędu, ale jak chce przywrócić system ponownie to mam komunikat by włączyć ochronę dysku. Nie wiem jak to zrobić. Wchodzą przez cmd w Diskparta, wyświetlam partycje to nie widzę by c był dyskiem systemowym i nie wiem dlaczego. Jak wrócę z pracy ok 16.00 to umieszczę zdjęcia.
SMART nie komunikuje niczego niepokojącego. Dysk jest ok.
Sprawdź pamięć RAM bootowalnym Memtest'em => http://www.memtest.org/#downiso Każdą z kości testuj po 3 przejścia programu. Pokaże czy któraś nie posiada uszkodzonych bloków pamięci.
✨ Użytkownik zgłasza problem z ciągłym restartowaniem się procesu explorer.exe w systemie Windows 10. W logach zidentyfikowano błąd związany z modułem SHELL32.dll. Użytkownik próbował przenieść pliki z pulpitu, wykonać fixlist.txt oraz wyłączyć rozszerzenia w programie ShexView, jednak problem nadal występuje. Zasugerowano utworzenie nowego konta użytkownika oraz przeniesienie plików, co może pomóc w rozwiązaniu problemu. Po przywróceniu systemu do wcześniejszego punktu, użytkownik napotkał na niebieski ekran. Sprawdzono również stan dysku i pamięci RAM, które nie wykazały nieprawidłowości. Rekomendowano użycie Memtest do testowania pamięci RAM. Wygenerowane przez model językowy.