Grzałka w tej lodówce jest w rurce szklanej. Pewnego dnia lodówka wywaliła bezpiecznik w skrzynce. Grzałka była pęknięta i została wymieniona na nową oryginalną. Po miesiącu znowu wywaliło prąd, tym razem spaliło bezpiecznik na płycie F4. Zgasło oświetlenie led w lodówce. Na forum wyczytałem, który to bezpiecznik. Wlutowany nowy i led świeci, ale po pewnym czasie znowu ciepło w chłodziarce. Znowu rozebrałem zamrażalnik i znowu lód na parowniku, ale tym razem grzałka jest w całości.
Czy grzałka i bezpiecznik termiczny mogę sprawdzić miernikiem? Ze schematu wynika, ze jest to pin 5 i 10 na złączu 10 pin. Chodzi mi o to, jak sprawdzić czy bezpiecznik jest ok. Niby rodzaj styku NC. Czy dobrze myslę, jeśli pod pin 5 i 10 podepnę miernik na ciągłość połączenia, to przy sprawnym bezpieczniku i grzałce, miernik powinien piszczeć?
Czy grzałka i bezpiecznik termiczny mogę sprawdzić miernikiem? Ze schematu wynika, ze jest to pin 5 i 10 na złączu 10 pin. Chodzi mi o to, jak sprawdzić czy bezpiecznik jest ok. Niby rodzaj styku NC. Czy dobrze myslę, jeśli pod pin 5 i 10 podepnę miernik na ciągłość połączenia, to przy sprawnym bezpieczniku i grzałce, miernik powinien piszczeć?