logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] Moduły LED 5W-8C3B do lampy EKO-LIGHT, min. 3 sztuki

Swirus9 18 Lut 2020 15:19 1110 8
REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18487178
    kameleon11116
    Poziom 26  
    Ocena: 129
    Swirus9 napisał:
    Moze ktos wie gdzie dostane?

Nie wiem na jakie to napięcie ale w halogenach (ledowych ) na 12V czy 230V wyglądają podobnie, możesz kupić i potłuc ;) , wyjąć bebechy :) :) dziś to kilkuzłotowy wydatek.
  • #4 18487436
    AdamC
    Poziom 29  
    Ocena: 244
    Swirus9 napisał:
    Moze ktos wie gdzie dostane?

Aliexpres tam takich modułów mnóstwo.
    Jak chcesz dopasować moduł to musisz znać moc i napięcie zasilania.
    Inna sprawa, 5 watowy moduł przykręcony do drewnianego radiatora szybko wyzionie ducha. 3W też nie będzie miał lekko.
    Jeżeli naprawa ma być skuteczna na dłużej, to ten wyrób pseudo eko należy wyposażyć w przyzwoite chłodzenie modułów LED.
    Bo na razie eko tylko z nazwy, a w rzeczywistości elektro-śmieć.
  • REKLAMA
  • #5 18956057
    Paulina2020
    Poziom 2  
    Dzień dobry,

Czy udało się naprawić lampę i co Pan kupił mam taką samą i też nie świeci. Próbowaliśmy wymieniać transformator, ale to chyba dotyczy led. Bardzo prosze o pomoc na lampie mi bardzo zależy.
  • REKLAMA
  • #6 18956124
    mietek654
    Poziom 29  
    Ocena: 287
    Jak bardzo zależy na naprawie lampy, może warto wymienić same diody?Albo dopasować moduł z innej lampy.
  • #7 18956515
    Paulina2020
    Poziom 2  
    A moze mi Pan podpowiedziec jaki led kupic do powyzszej lampy?
  • #8 18957497
    mietek654
    Poziom 29  
    Ocena: 287
    Może to zrobić każdy, kto zna średnice modułu i wie czy moduł jest przesłonięty w gotowej lampie i czym.
  • #9 18957640
    ojciec
    Poziom 34  
    Ocena: 209
    A potem będzie czym wylutować/wlutować LEDa, bo zwykła lutownica nie chwyta.

A moduł wygląda, że jest zasilany z ok, 10V a sposób połączenia LED, że są połączone szeregowo/równolegle.

Jeżeli nie świecą LEDy na całym module to raczej wina zasilacza a nie modułu.

Trzeba zmierzyć czy dochodzi napięcie do modułu i jakiej jest wartości

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje modułów LED 5W-8C3B do lampy EKO-LIGHT, preferując zakup minimum trzech sztuk. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdzić dostępność na Aliexpress oraz zwrócono uwagę na znaczenie znajomości napięcia i mocy zasilania. Podkreślono również, że skuteczna naprawa wymaga odpowiedniego chłodzenia modułów LED, a niektóre problemy mogą wynikać z uszkodzonego zasilacza. Użytkownicy wymienili również możliwość wymiany diod lub dopasowania modułu z innej lampy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA