logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IPhone 7 po upadku nie działa dotyk i głośniki, nie wykrywa w iTunes

Dyskietka135 18 Lut 2020 21:56 3117 4
REKLAMA
  • #1 18479508
    Dyskietka135
    Poziom 5  
    Witam i proszę o pomoc.
    W IPhonie 7 po upadku działa tylko przycisk home (wibruje przy kliknięciu). Nie działa dotyk, głośniki też. Przy przesuwaniu przełącznika od wyciszania telefonu nie czuć wibracji. Po podłączeniu telefonu do laptopa (bez przejściówek) nie wykrywa go w itunes i 3uTools. EKRAN NIE JEST POTŁUCZONY, UCIERPIAŁO TYLKO SZKŁO HARTOWANE.
    Może ktoś z Was ma pomysł dlaczego telefon nie działa? Co robić!
  • REKLAMA
  • #2 18479523
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1427
    Może poluzowały się wtyczki od wyświetlacza, są one pod blaszka, mocowaną na 4 śruby z łbem na kształt Y. Czasami tej blaszki nie ma, jak ktoś grzebał, ale trzeba otworzyć, sprawdzić, podmienić wyświetlacz. A czy jak wyłączysz i włączysz telefon, uruchamia się normalnie?
  • REKLAMA
  • #3 18479562
    Dyskietka135
    Poziom 5  
    Telefon nigdy nie był rozkręcany (mam go od nowości). Nie jestem w stanie sprawdzić czy poluzowały się wtyczki wyświetlacza, ponieważ nie posiadam odpowiednich śrubokrętów. Jutro spróbuję takie kupić.
    Po ponownym uruchomieniu telefonu dalej występował ten błąd (próbowałam też hard resetu). Nie działa też włączanie do trybu awaryjnego.
  • REKLAMA
  • #4 18479877
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 464
    Skoro telefon nie działa po upadku to po co się bawisz s softy?? Tak jak kolega wyżej napisał z trzeba rozkręcić i zobaczyć środek.
  • #5 18480727
    bogdan2491
    Poziom 22  
    Ocena: 96
    Może nie jestem iEkspertem, ale jeśli telefon nigdy nie był grzebany i pochodzi z normalnej dystrybucji, to raczej niemożliwe żeby po upadku wypięły się wszystkie taśmy, co sugeruje opis objawów przedstawionych przez autora. Jeśli autor nie ma podstawowych śrubokrętów, to zakładam że nie otwierał nigdy siódemki, w związku z czym odradzałbym samodzielne ingerencje, bo może się to różnie skończyć. Chociażby uszkodzeniem prawdopodobnie sprawnego i oryginalnego wyświetlacza.
REKLAMA