logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iiyama gmaster gb2560hsu red e - 2 monitory się "gryzą"

Mentoss7 19 Lut 2020 16:40 681 6
REKLAMA
  • #1 18480901
    Mentoss7
    Poziom 3  
    Dzień dobry

Posiadam dwa monitory: 1. iiyama g-master gb2560hsu red eagle(144hz), 2. Samsung SyncMaster BX2231(60hz). Moja Karta graficzna to MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8GB GDDR5. Problem polega na tym że nie mogę oglądać np. dwóch streamów jednocześnie ponieważ obraz na jednym jak i na drugim monitorze zaczyna strasznie zacinać. Identyczną sytuację mam w momencie kiedy na jednym monitorze przeglądam facebooka, a na drugim leci odpalony stream. Wszystkie sterowniki są zaktualizowane. Czy problem leży w tym że monitory mają różne odświeżania? Albo jest jakaś opcja w sterownikach którą powinienem wyłączyć/włączyć żeby przestało się tak dziać?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 18481820
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18481886
    Mentoss7
    Poziom 3  
    Aseri15 napisał:
    Może zwyczajnie słabe połączenie z internetem ?

Nie sądzę żeby to była wina internetu. Mam szybkie i stabilne łącze
  • #4 18482957
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 18483099
    Mentoss7
    Poziom 3  
    Aseri15 napisał:
    Zacina się tylko obraz streama czy cały system zaczyna się wieszać ?

Poza kartą graficzną i dwoma monitorami masz jeszcze jakieś podzespoły ?

Taki zestaw posiadam: https://www.morele.net/komputer-morele-iem-certified-pc-2018-g5770-976890/

Sam obraz zacina. Również wtedy jak na jednym monitorze leci stream, a na drugim Facebook i próbuje na nim obejrzeć jakiś filmik to tam też obraz zaczyna zacinać
  • REKLAMA
  • #6 18483591
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 18483831
    Mentoss7
    Poziom 3  
    Aseri15 napisał:
    Możesz to nagrać ?

Tak, dzisiaj postaram się to nagrać. Generalnie żeby to jeszcze bardziej zobrazować to wygląda to następująco: kiedy odpalam 2 streamy na obu obraz się zacina i pojawia się na środku symbol jakby się buforował albo nie ma symbolu i obraz się freezuje wyglądając jakby to był zrobiony screen. Po wyłączeniu jednego, obraz na drugim natychmiastowo zaczyna działać poprawnie nawet bez konieczności odświeżania karty przeglądarki. Zauważyłem też że najczęściej dzieje się to kiedy stream jest odpalony w 60 fpsach

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada dwa monitory: Iiyama G-Master GB2560HSU Red Eagle (144Hz) oraz Samsung SyncMaster BX2231 (60Hz), a jego karta graficzna to MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8GB GDDR5. Napotyka problem z zacinaniem obrazu podczas oglądania dwóch streamów jednocześnie lub przeglądania Facebooka na jednym monitorze, gdy na drugim leci stream. Użytkownik wyklucza problemy z internetem, ponieważ ma szybkie i stabilne łącze. Zauważa, że zacinanie występuje szczególnie przy streamach w 60 fps, a po wyłączeniu jednego streamu obraz na drugim natychmiast wraca do normy. Pojawia się pytanie, czy różne częstotliwości odświeżania monitorów mogą być przyczyną problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA