Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Vectra 1.8 - LAMPY xenon

freespace1986 19 Feb 2020 19:06 492 8
    freespace1986
    Level 2  
    Posiadam reflektory ksenonowe. Również mam zwykle na zarówki H7. Czy można założyć te drugie bez większych problemów? Z tego co zauważyłem to jedynie wtyczka do tego ustrojstwa co poziomuje reflektor nie wiem czy to silnik czy jakiś elektromagnez czy coś,ale różnica tkwi w ilości kabelkow gdyż w ksenonowe jest ich 4 A w zwykłym reflektorze 3.. Ktoś może ma doświadczenie w tym temacie i może mi coś powiedzieć? Dzięki z góry. Ps wiem tyle że podłączenie reflektoru z H7 mijania długie kierunkowskazy działaja
    mpek
    Level 15  
    Który to model Vectry, C?
    W C, to pewnie jest szyna CAN, to nie wiem czy to zagra.
    No chyba że to Vectra B.
    Jak nie podłączysz poziomowania, to będziesz oślepiał, zapłacisz mandat i nie przejdziesz przeglądu.
    Masz na to homologację?
    freespace1986
    Level 2  
    Vectra C gts 2003. Jest świeżo po przeglądzie A nie chce też zakładać jeśli będą stwarzać problemy. A wolę H7 z racji tańszego utrzymania . I jestem ciekaw czy da się to jakoś ogarnąć gdyż w reflektorach z H7 tak samo jest ten element poziomujacy tyle że przewody właśnie są 3 A w xenonie 4 .... Specem nie jestem w tej dziedzinie ale może właśnie już ktoś miał z tym doczynienia. Bo ogólnie jeśli się podłączy resztę niby praży tylko ten element poziomujacy. Może wstawiając ten mechanizm z reflektorów z H7 coś da ? To są tylko moje domysły.
    kortyleski
    Level 43  
    freespace1986 wrote:
    Vectra C gts 2003. Jest świeżo po przeglądzie A nie chce też zakładać jeśli będą stwarzać problemy. A wolę H7 z racji tańszego utrzymania

Mocno się zdziwisz. Markowy xenon przeżyje kilka wymian H7.
    freespace1986
    Level 2  
    Domyślam się. Ale też xenon swoje kosztuje wiem że ceny wahają się luz od 80 zł nawet do 700zl za sztukę. Ale z cenna zapewne idzie tez jakoś i jakoś samego światła. Jednak wcześniej zawsze miałem H7 i nie narzekałem na trwałość zawsze Philips Racing kupowany mocne światło za cenne zywotnosci ale że nie spędzam po 10h dziennie w aucie wydać 100zl za komplet A powiedzmy 250zl za sztukę xenona. Gdzie jeszcze zdarza się że same przetwornice szfankuja... Xenony dobra sprawa ale jednak za droga jak już coś się popierdzieli w stosunku do H7😁😁😁
    User removed account
    Level 1  
    mpek
    Level 15  
    To po co Ci ksenony do kilkunastoletniego auta, którym nie jeździsz?
    Jestem ciekaw jak długo żyją Ci te racingi, skoro podają żywotność ok. 250h.
    freespace1986
    Level 2  
    Po co mi xenony ? A po to że były zamontowane tam seryjnie...? Pytanie poziom Mistrz. Rozumiesz tego posta wogóle? Zapytałem się czy istnieje szansa zmiany na H7 gdyż akurat posiadalem też takie reflektory... pytanie było proste. I oczekiwałem tez konkretnej odpowiedzi. Bo jeśli chciał bym po czytać farmazony kupił bym gazetę..... zamykam temat otrzymałem już konkretna odp A pro po tego tematu wraz z ewentualnymi kosztami. Więc zostaje przy xenonach A reflektory na h7 poprostu sprzedam osobie która ma takie autko na h7....
    mpek
    Level 15  
    Byłem przekonany że masz H7 i chcesz zamontować ksenony. Masz rację nie zrozumiałem. Trochę jednak chaotycznie napisałeś, może dlatego.

Moderated By gulson:

Raport: Wyraźnie napisane zostało w 1 poście że ma xsenony a chce h7 zalozyc