logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odinstalować Advanced Keylogger bez widoczności w Dodaj/Usuń?

Monangel 24 Lut 2020 13:57 555 9
REKLAMA
  • #1 18490691
    Monangel
    Poziom 3  
    Ocena: 35
    Witajcie
    Potrzebuje pomocy. Miałem podejrzenia ze ktoś w domu korzysta z mojego komputera więc zainstalowałem sobie tego keyloggera aby sprawdzić czy jest jakaś aktywność i jaka:
    https://www.instalki.pl/programy/download/Win...yloggery_i_monitoring/Advanced_Keylogger.html

Nic nie zarejestrował więc chciałbym go odinstalować ale jak? W dodaj usuń go nie ma, nie widzę go nigdzie na dysku...
    Pomocy :(

Niestety żadne logi itp nie wchodzą w grę bo nie umiem tego zrobić, myślałem może że skoro to zwykła instalka to można to jakoś odinstalować?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 18490747
    Monangel
    Poziom 3  
    No ale skoro to byl program ktory sam zainstalowalem to nie ma jakies uinstalki do niego ? skoro sam ktos sobie instaluje to wiadomo ze potem bedzie chcial to odinstalowac a nie miec na stale. Rozumiem ze jakies keylogery ktore niechcaco sie zainstalowaly to sa ciezkie w usunieciu bo taka ich funkcja ale program ktory sam sobie ktos zaisntalowal to tez taka chryja ???
  • REKLAMA
  • #6 18490776
    n6210
    Poziom 29  
    Ocena: 168
    Monangel napisał:
    Rozumiem ze jakies keylogery ktore niechcaco sie zainstalowaly to sa ciezkie w usunieciu bo taka ich funkcja ale program ktory sam sobie ktos zaisntalowal to tez taka chryja ?
    Chyba nie rozumiesz idei keyloggera :) On nie ma odróżniac kto go zainstalował on ma być w miarę mozliwości niewykrywalny...
  • REKLAMA
  • #7 18490799
    Monangel
    Poziom 3  
    No tak ale jesli lapie sie go z netu przypadkowo to nie mozemy czytac co on wychwycil ani nic, a jedak jak sam zainstalowalem to moge go wywolac skrotem sprawdzic co zarejestrowal wiec myslalem ze mam jako "Administrator" jakies pole manewru
  • #8 18490844
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Zamiesc logi z FRST w zalaczniku, a nie nudzisz.

Zapewne z poziomu panelu keyloggera jest opcja deinstalacji, ale to tylko przypuszczenie. Tak sie konczy bezmyslne instalowanie programow.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował program Advanced Keylogger w celu monitorowania aktywności na swoim komputerze, ale nie znalazł opcji jego odinstalowania w panelu "Dodaj/Usuń programy". W odpowiedziach zasugerowano użycie narzędzia Farbar Recovery Scan Tool do analizy systemu oraz sprawdzenie, czy w panelu keyloggera istnieje opcja deinstalacji. Inna metoda polega na ponownym uruchomieniu instalatora keyloggera, co pozwala na jego usunięcie. Użytkownicy podkreślili, że keyloggery są zaprojektowane tak, aby były trudne do wykrycia i usunięcia, co może utrudniać ich dezinstalację.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA