Witam, od pewnego czasu mam problem ze swoim laptopem Asus GL552VW. Ma on wbudowany w klawiaturę przycisk włącznika. Problem coraz bardziej się nasila. Czasem laptop włączy się odrazu, ale w większości muszę długo i mocno przytrzymywać, albo odłączać i podłączać baterie, o dziwo najskuteczniejsze jest brutalne uderzenie w miejsce gdzie znajduje się włącznik, wtedy się włączy. Myślałem, ze to zabrudzenie wyczyściłem sprężonym powietrzem i środek jak i sam włącznik ale nie pomogło. Po przeczytaniu paru wątków zastanawiam się nad wymiana baterii albo klawiatury. Ale to wiąże się z wydatkiem być może nie potrzebnym. Sprawdziłem baterie przez cmd ma ona około 73% pojemności. Proszę Was o pomoc.
* potrzeba sprawdzić czy sygnał z przycisku przychodzi na kbc i ... czy dalej jest "transponowany przez kbc " do PCH HM170 ( SR2C4) .. oraz pozostałe potrzebne sygnały dla kbc i PCH
ALL_SYSTEM_PWRGD - 3.3V
PM_PWROK_X1 - 3.3V
PM_SYSPWROK_X1 - 3.3V
DPWROK_R - 3.3V
H_CPUPWRGD - 3.3V
* z pu8801 sygnał dla kbc it8995e ( masz VR_ON (allsystempg)) > (po przyjsciu VR_HOT) powinny pojawić się :+VCCPLL_OC - 1.2V
+VCCIO - 0.95V
+VCCSA - 1.05V
* jak pojawi się napięcie dla cpu +VCCCORE/ i +VCCGT
- wtedy pojawi się PLT_RST#