logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei G6 L11 resetuje się - jak wgrać nowy soft, jaki wybrać?

_666_ 25 Lut 2020 12:01 543 3
REKLAMA
  • #1 18492632
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Witam

Telefon znaleziony w smieciach. Gdy bateria jest odrobinę naładowana telefon pokzuje najpierw markę telefonu, póżniej logo i sie resetuje.
    1) Przytrzymanie klawisza + owocuje dostępem do menu, w którym można zresetować telefon, przywrocić do usatwień fabrycznych itp..
    Nieważne co sie wybierze i tak reset. Mam wrażenie, że przycisk właczania nie działa.
    2) Przytrzymanie klawisza - wskakuje taki ekran jak w poście: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3429570.html
    3) Gdy przytrzymam wszytkie trzy guziki telefon chce sie zaktualizować z usb i potem znow reset.
    4) Bateria wygląda na niedemontowalną.

Czy takiemu telefonowi można wgrać nowy soft? Co zrobić jak sie zresetuje podczas wgrywania? Ktory soft wybrać z tej strony?
  • REKLAMA
  • #2 18492758
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1230
    Bateria do wymiany.
  • REKLAMA
  • #3 18492780
    _666_
    Poziom 29  
    Widze, że nic z tego nie będzie. Rozbiore jeszcze tylko telefon i sprawdze czy przycisk power nie jest zwarty na stałe.

Zdjąłem obudowę i podociskałem trochę telefon załapał kilka razy aż wkoncu wszedł. Ładuje sie normalnie. Tylko połączenia alarmowe Orange. Jakbym nie wsadził karty to rozumiem. Jakaś blokada? Orientuje się ktos może w czym może miec to cudo Simlock-a?

Tak czy siak cos nie styka, trzeba rozebrać do gołej blachy, bo jak szarpne to sie wyłącza.
  • #4 18494367
    _666_
    Poziom 29  
    Telefon działa jak wykręci sie z niego wszystkie śrubki. Po wkreceniu ich spowrotem znow zaczął się resetować. Bateria naładowała się szybko i trzyma tak jak powinna. Ale jest problem. Telefon rząda kodu PIN. W moich kartach go nie ustawiałem, więc telefon ma simlock-a. Z tego co wyczytałem sprzedawali go w Plus-ie. Kupie starter i sprawdzę.

Temat zamykam
REKLAMA