logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] VW Caddy 3 1.9 SDI - nadmiar oleju po wymianie, nie odpala

Magdalenamadzia 27 Lut 2020 12:03 1350 14
REKLAMA
  • #1 18496797
    Magdalenamadzia
    Poziom 4  
    Ocena: 4
    Witam. Auto naprawione u mechanika,wszystkie filtry,oleje wymienione,pasek rozrządu,świece i silnik. Pomimo tego,kiedy sprawdzam stan oleju w silniku jest go tak dużo,ze mogła bym rozdzielić ten olej na 3 auta. Do tego samochód nie chce odpalić... Co może być przyczyna tego,ze pomimo wymiany filtra i oleju jest go aż tak dużo? Samochód to VW caddy 3 1.9sdi
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18496817
    polonez15
    Poziom 33  
    Ocena: 894
    Co to za mechanik, skoro auto nie pali? Ciężko stwierdzić przez internet, co może być przyczyną, ale odczyt błędów by sie przydał. Śmierdzi mi tu uszczelnieniami pompowtryskiwaczy.
  • REKLAMA
  • #3 18496896
    Magdalenamadzia
    Poziom 4  
    W silniku jest olej. Mechanik włożył stare wtryski,może to mieć coś wspólnego z tym?
  • Pomocny post
    #4 18496916
    polonez15
    Poziom 33  
    Może... ALe tu trzeba konkretnej diagnostyki.... Skąd jesteś? Może auto jest zapowietrzone po montażu pompowtrysków?
  • REKLAMA
  • #5 18496955
    Magdalenamadzia
    Poziom 4  
    W załączniku przesyłam to,co było wymienione. Może coś pomoże. Jestem z pomorskiego
    Załączniki:
    • VW Caddy 3 1.9 SDI - nadmiar oleju po wymianie, nie odpala 158280661268823055899.jpg (701.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 18496995
    polonez15
    Poziom 33  
    1. Coś niepodpięte
    2. Zapowietrzony
    3. Źle złożony rozrząd
    4............

Można tak wymieniać i wymieniać. Dlaczego piszesz tu, a nie idziesz to tego majstra, co to robił?
  • #7 18497068
    Magdalenamadzia
    Poziom 4  
    Pytam tu,żeby mi czasem nie wcisnol jakieś innej usterki. A tak będę mniej więcej wiedziała co jest grane.
  • #8 18497590
    piachu1994
    Poziom 39  
    Ocena: 1150
    Magdalenamadzia napisał:
    Pytam tu,żeby mi czasem nie wcisnol jakieś innej usterki. A tak będę mniej więcej wiedziała co jest grane.

Po Twoich słowach to sądzę, że wtrysk leje, i przez to masz podwyższony poziom oleju.
    Użytkownik polonez15 jest w błędzie, bo to zwykły SDI, czyli silnik Diesla bez turbosprężarki.

Obstawiam problem z pompą bądź z wtryskami, co nie zmienia faktu, że nawet rozrząd może być źle złożony.
  • REKLAMA
  • #9 18497885
    polonez15
    Poziom 33  
    piachu1994 napisał:
    Magdalenamadzia napisał:

Po Twoich słowach to sądzę, że wtrysk leje, i przez to masz podwyższony poziom oleju.
    Użytkownik polonez15 jest w błędzie, bo to zwykły SDI, czyli silnik Diesla bez turbosprężarki.

Obstawiam problem z pompą bądź z wtryskami, co nie zmienia faktu, że nawet rozrząd może być źle złożony.

No to jakie SDI widzisz w Caddym 3? Pompa wtryskowa ?? Gdzie ja pisałem o turbo? Po co się udzielać nie mając pojęcia? Nie widziało się silnika pompowtrysk bez turbo?
  • #10 18498059
    Magdalenamadzia
    Poziom 4  
    Mechanik, który robił auto, przyjedzie i weźmie go na warsztat. Sprawdzi co i jak. Jak pisałam wcześniej, założył spowrotem stare wtryski, więc może tu jest problem. Dziękuję wszystkim za informację. Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #11 18498082
    piachu1994
    Poziom 39  
    Ocena: 1150
    polonez15 napisał:
    No to jakie SDI widzisz w Caddym 3? Pompa wtryskowa ?? Gdzie ja pisałem o turbo? Po co się udzielać nie mając pojęcia? Nie widziało się silnika pompowtrysk bez turbo?

Czyli zaczynamy zabawę 😃

Było określenie SDI, gdzie tylko trzecia generacja, bez podania roku produkcji bądź nawet prostego zdjęcia samochodu.

Jeżeli to SDI to nie ma pompek, bo takich silniczków nie było.

Jednakże mówisz co chcesz, a nawet się o więcej info autora tematu się nie zapytałeś. To w skrócie: na jakiej podstawie wykryłeś usterkę? 🤔🤔🤔🤔
  • Pomocny post
    #12 18498110
    invisibleman
    Poziom 20  
    Ocena: 154
    Były 2.0 SDI kod BDJ i BST. Pompki bez turbiny.
    Uszkodzone uszczelki pompek.
  • #13 18498121
    Magdalenamadzia
    Poziom 4  
    Vw caddy 3 1.9sdi 2004r
  • #14 18498146
    polonez15
    Poziom 33  
    piachu1994 napisał:
    polonez15 napisał:

Czyli zaczynamy zabawę 😃

Było określenie SDI, gdzie tylko trzecia generacja, bez podania roku produkcji bądź nawet prostego zdjęcia samochodu.

Jeżeli to SDI to nie ma pompek, bo takich silniczków nie było.

Jednakże mówisz co chcesz, a nawet się o więcej info autora tematu się nie zapytałeś. To w skrócie: na jakiej podstawie wykryłeś usterkę? 🤔🤔🤔🤔

Bez komentarza. Pozdrawiam Pana.
  • #15 18689408
    Magdalenamadzia
    Poziom 4  
    Problem rozwiązany. Zostaly włożone spowrotem stare wtryski i to był główny problem z uciekającym olejem. Wtryski są nowe i auto śmiga jak należy. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z VW Caddy 3 1.9 SDI, który po wymianie oleju i filtrów ma nadmiar oleju oraz nie odpala. W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną może być uszkodzenie uszczelnień pompowtryskiwaczy lub problem z wtryskami, które zostały założone ponownie. Po dalszej diagnostyce okazało się, że stare wtryski były głównym problemem, co prowadziło do ucieczki oleju. Po wymianie wtrysków na nowe, auto zaczęło działać prawidłowo.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA