logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wgrywanie starszego softu do Xiaomi RN4 bez konta Xiaomi i BL

8850 28 Lut 2020 12:42 3822 9
REKLAMA
  • #1 18499075
    8850
    Poziom 21  
    Ocena: 285
    Otrzymałem Xiaomi Redmi Note 4 ostatni dostępny soft miui 10 global 8.12.20 do naprawy:
    zablokowany bootloader
    zablokowane konto Xiaomi (nie ma możliwości dotarcia do właściciela, czy do odblokowania konta Xiaomi, czy też odpięcia telefonu w Xiaomi).

Czy mogę wgrać jakiś stary soft przez miflash, który nie spowoduje blokady konta Xiaomi podczas połączenia z siecią? Czy istnieje jakiś inny sposób na użytkowanie tego telefonu wraz z połączeniem z siecią WiFi?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18500805
    br501
    Poziom 15  
    Ocena: 56
    Nie wiem czy jest jakiś inny sposób ale ja znam tylko ten: Wyłączenie usług xiaomi boxem serwisowym i zablokowanie ich w ustawieniach.
  • #3 18501167
    8850
    Poziom 21  
    CZy w grę wchodzi specjalny box serwisowy czy można to zrobić jakimś programem flashowym na kablu microusb?
    Czy wgranie na nowo jeszcze raz tego samego firmware, i wyłącznie (gdzie?) w ustawieniach konta xiaomi przed podłączniem do internetu może rozwiązać problem?
  • REKLAMA
  • #4 18518075
    c-y-r-u-s
    Poziom 16  
    Ocena: 35
    br501 napisał:
    Nie wiem czy jest jakiś inny sposób ale ja znam tylko ten: Wyłączenie usług xiaomi boxem serwisowym i zablokowanie ich w ustawieniach.

Jaki to box serwisowy do xiaomi , z chęcią sie dowiem ,

Dodano po 10 [minuty]:

8850 napisał:
    CZy w grę wchodzi specjalny box serwisowy czy można to zrobić jakimś programem flashowym na kablu microusb?
    Czy wgranie na nowo jeszcze raz tego samego firmware, i wyłącznie (gdzie?) w ustawieniach konta xiaomi przed podłączniem do internetu może rozwiązać problem?

Od jakiegos czasu xiaomi zablokowało flashowanie w trybie EDL dla zwykłego szaraka .\
    Takowa opcja jest dostępna dla wybrańców np autoryzowane serwisy producenta, w Polsce jest kilka i chyba jeden micenter poza tematem choć on też miał z tym problem.

Oddaj telefon właścicielowi szkoda bo popsujesz go bardziej,

Jest kilka programów do zdjęcia blokady xiaomi , jeden na dziesięć działa na modelu który chcesz w trybie fastboot.

Napisz do serwisu w HK że masz prawo własności ty lub twój klient pokaz dowody odblokują ci konto , potem ściągniesz Bootloader

Niestety xiaomi od 2020 stanie sie droga marka juz nie kupisz seri Mi w dobrej cenie
  • #5 18519976
    br501
    Poziom 15  
    Ocena: 56
    c-y-r-u-s napisał:

Octoplus FRP
  • REKLAMA
  • #6 18520613
    marcin7904
    Poziom 28  
    Ocena: 255
    br501 napisał:
    c-y-r-u-s napisał:

Octoplus FRP

Jeśli już coś podajesz to najpierw sprawdź czy dane funkcje są dostępne jeśli chodzi o ten model telefonu.
    Octoplus FRP nie zrobi konta Mi ani bootloadera więc nie wprowadzaj w błąd.
    FRP jak najbardziej zrobi ale nic więcej.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 18521004
    blahfff
    Poziom 41  
    Ocena: 1282
    marcin7904 napisał:
    Octoplus FRP nie zrobi konta Mi ani bootloadera więc nie wprowadzaj w błąd.

Sprawdziles samemu czy sugerujesz sie nazwa programu? https://www.youtube.com/watch?v=yFdPmibbtu8 (nie moj film)

Oczywiscie w aktualnych wersjach MIUI nie jest z tym tak pieknie i jak wspominial @br501, pozostaje usuniecie/wylaczenie uslugi xiaomi na urzadzeniu, w przeciwnym wypadku bedzie sie ponownie blokowal po podlaczeniu do internetu.
  • REKLAMA
  • #8 18521104
    marcin7904
    Poziom 28  
    Ocena: 255
    blahfff napisał:
    Sprawdziles samemu czy sugerujesz sie nazwa programu?

Sugerowałem się modelem telefonu jaki jest podany w temacie wątku. Nie było mowy o modelu z literką "x"
    Posiadam Octoplus FRP i podawałem to co widzę w programie. Więc nie uważam że piszę nieprawdę.
    Wgrywanie starszego softu do Xiaomi RN4 bez konta Xiaomi i BL
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 18521260
    blahfff
    Poziom 41  
    Ocena: 1282
    marcin7904 napisał:
    Nie było mowy o modelu z literką "x"

Mysle, ze dobrze wiesz, ze te sprzedawane u nas to tak naprawde 4X ze Snapdragonem (pomimo, ze w ustawieniach jak byk Note 4) i klienci zawsze je myla. Modele z MTK (faktyczne Note 4) bardzo rzadko sie trafiaja - i w sumie tez powinny pojsc po wybraniu podobnego modelu, sprawdze jutro z ciekwosci, ale jesli chodzi odinstlowanie/blokowaniu uslugi Xiaomi to wybranie dowolnego, wspieranego modelu i metody po ADB da taki sam efekt.
  • #10 18900424
    8850
    Poziom 21  
    Dziękuję za opinie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na wgranie starszego oprogramowania do Xiaomi Redmi Note 4, który ma zablokowany bootloader oraz konto Xiaomi. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, w tym użycie serwisowego boxa do wyłączenia usług Xiaomi oraz programów do zdjęcia blokady. Wskazano, że flashowanie w trybie EDL jest obecnie zablokowane dla zwykłych użytkowników, a jedynie autoryzowane serwisy mają do tego dostęp. Użytkownicy podkreślają, że wgranie tego samego firmware'u może nie rozwiązać problemu, jeśli usługi Xiaomi nie zostaną wyłączone przed połączeniem z internetem. Wspomniano również o programie Octoplus FRP, który nie jest w stanie odblokować konta Mi ani bootloadera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA