logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Redmi Note 7 podłączony do komputera jako modem bluetooth

Jedrzej123PL 03 Mar 2020 19:12 726 7
REKLAMA
  • #1 18508520
    Jedrzej123PL
    Poziom 6  
    Ocena: 8
    Witam,
    Mam ciekawą zagwostke: potrzebuje bluetooth w swoim komputerze a nie mam żadnego odbiornika, karty rozszerzeń, więc czy mogę podłączyć telefon normalnie kablem i odbierać dźwięk z komputera na słuchawkach bluetooth podłączonych do telefonu podłączonego do komputera? Jak tak to proszę o pomoc jak dokładnie to zrobić. Dzieki
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18509189
    Jedrzej123PL
    Poziom 6  
    Nie, nie chodzi mi o internet. Chodzi o to że nie mam w moim komputerze bluetooth i myślałem że jak podłącze telefon to w jakiś sposób będę mógł korzystać z słuchawek bluetooth połączonych z telefonem który jest połączony kablem z komputerem i by był dźwięk z komputera
  • Pomocny post
    #6 18509214
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1436
    Można kupić bluetooth do komputera pod port USB, tylko musi ws0pierać transmisję dźwięku. Jaki to laptop?
    Z telefonem się nie da, nie może on robić czegoś na zasadzie gniazda aux w wieży - czyli że podepniesz dowolne urządzenie do telefonu i telefon będzie odtwarzać dźwiek.
  • #8 18509227
    Jedrzej123PL
    Poziom 6  
    Wiem o tym że można dokupić ale właśnie mi chodziło o to czy da się w ogóle użyć do tego telefonu zamiast modemu. Już wiem że się nie da dziękuję za pomoc

Dodano po 33 [sekundy]:

Nie da się trzeba kupić osobny modem

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał sposobu na wykorzystanie telefonu Redmi Note 7 jako modemu Bluetooth do przesyłania dźwięku z komputera na słuchawki Bluetooth. Po kilku wymianach zdań okazało się, że nie ma możliwości użycia telefonu w ten sposób, ponieważ telefon nie może działać jako gniazdo aux. Zamiast tego, zalecano zakup zewnętrznego adaptera Bluetooth do komputera, który wspiera transmisję dźwięku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA